TOKAT (AA) - Orman ve Su İşleri Tokat Şube Müdürlüğünce, bu yıl ilde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı görülen bölgelerde kenelerle mücadele için 400 beç tavuğu dağıtıldığı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Tokat Şube Müdürü Serdar Gürler, gazetecilere yaptığı açıklamada, kent genelinde keneyle mücadele için İran tavuğu olarak da bilinen beç tavuğu dağıttıklarını söyledi. Bazı yörelerde dağıtımların bittiğini bazı köylerde ise devam ettiğini aktaran Gürler, şunları kaydetti:

"Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından KKKA hastalığı görülen yerlerde beç tavuğu uygulaması yapılıyor. Tavuklar ücretsiz dağıtılıyor. Yalnız vatandaşlardan isteğimiz bunları doğaya salmak, kaçırmak yok. Evlerin bahçesinde güzel bir şekilde bunlara sahip çıkacağız. Bunlar önce alışacak kümesimize. Bizim öncelikli amacımız evlerimizin yanındaki keneleri toplatmak. Amacımız köyde bunu çoğaltmak. Bunlar evcil olmadığı için doğaya kaçma olasılıkları var. Bir müddet bunları alıştıracağız." 

Akyurt köyünde 20 aileye beç tavuğu dağıttıklarını kaydeden Gürler, "Aşılı tavuk bunlar. Üredikçe öbür komşularımıza da vereceğiz. Her aileye 2 olmak üzere toplam 40 beç tavuk verdik. Bu sene 400 beç tavuğu dağıttık. Kenenin yoğun görüldüğü yerlere dağıtıyoruz. 3 yıl önce başladık. Toplam 2 bin tane dağıttık. Bu tavuklar keneyi topluyor" diye konuştu.