TOKAT (AA) - Turhal ilçesine bağlı Yazıtepe köyünde meydana gelen selde bazı evler ve ahırlar zarar gördü, 2 büyükbaş hayvan telef oldu.

Köy azası Ali Gün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün gece şiddetli yağışın sele yol açtığını söyledi.

Sel nedeniyle köylerindeki bazı evler ve ahırlarda hasar oluştuğunu dile getiren Gün, yolların da önemli oranda zarar gördüğünü kaydetti.

Kaymakam Bünyamin Yıldız'ın köylerini ziyaret ettiğini anlatan Gün, "Sağ olsun, devletimizden yetkililer geldi, köyümüze hasar tespitinde bulundular. 3 ahırımız tahrip oldu. Bir ahırdaki 2 büyükbaş hayvan da telef oldu. Yollarımızın neredeyse tamamı zarar gördü. Bazı evlerin de zemin katlarını su bastı" diye konuştu.

Gün, köyde sel ve su taşkınlarına karşı kanal yapımına başlandığını ama bir kişi arazisini vermediği için tamamlanamadığını belirtti.

Turhal Kaymakamı Yıldız da köyün bozulan altyapısını hemen onaracaklarını anlatarak, "Bir daha böyle bir olay yaşanmaması için gerekli tedbirleri alacağız. Ahırları zarar gören vatandaşlarımızın zararını sosyal yardımlaşma vakfından karşılamaya çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu.