TOKAT (AA) - Tokat Belediyesince oluşturulan sosyal market ve aşevi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Mahmutpaşa Mahallesi'ndeki İbn-i Kemal Camisi altındaki sosyal market ve aşevi açılışında konuşan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, artık insanların aşevi önünde sıra beklemeyeceklerini, aşevinde pişirilen yemekleri ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine götüreceklerini söyledi.

Aşevinde yaklaşık bin kişilik yemek pişirileceğini ifade eden Eroğlu, "Geriye kalan üç dört bin kişiye artık yemek gitmeyecek. Bizim vermiş olduğumuz sosyal kartlarla gelip buradan ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Şuan düşünmüş olduğumuz limit 150–200 lira arası. Durumu daha iyi olanlara 100 liralık bir alışveriş sosyal kartı verilecek" diye konuştu.

Eroğlu, hayırsever vatandaşlara çağrıda bulunarak, sosyal market ve aşevine bağış yapmalarının önemli olduğunu kaydetti.

Her gün 7 bin 500 kişiye yardım ettiklerini aktaran Eroğlu, "Bu 5 bine kadar düşecek gibi gözüküyor. Bin kişiyi yemek verecek vatandaş olarak düşürdüğümüzde muhtemelen 4 bine yakın insanımız buradan her ay belirli bir puan ve para mukabilinde yardım almış olacak. Bizim tasarladığımız 5 bin kişi" dedi. 

Konuşmanın ardından Tokat Müftüsü Ahmet Erdem'in yaptığı dua ile sosyal market ve aşevi hizmete açıldı.

Törene, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, daire müdürleri ve belediye personeli katıldı.