TOKAT (AA) - Tokat Valisi Ozan Balcı, şehit aileleri ve gazilerle iftarda bir araya geldi.

Balcı, şehir merkezindeki bir restoranda düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, ramazanda şehit aileleri ve gazilerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Şehitleri rahmet ve minnetle anan, gazilere ise sağlıklı uzun ömür dileyen Balcı, "Biz bugün hür ve bağımsız bir şekilde yaşıyorsak, bayrağımız dalgalanıyorsa, ezanımız dinmiyorsa, tarlada çiftimiz, fabrikada işçimiz, iş adamımız çalışıyorsa, sokaklarda insanımız hür ve özgürce güven içinde yürüyor ve hayatlarını devam ettiriyorsa biz bunu başta şehitlerimize, sonra gazilerimize, yüreğinin derinliklerinde o acıyı hisseden ailelerine, hepsinden önemlisi acıyı paylaşan Türk milletine borçluyuz." dedi.

Balcı, şehit ve gazilerin haklarının ödenemeyeceğini, bağımsızlığın, milli birlik ve beraberliğin teminatının ise milli duygular olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bizi bu coğrafyada ayakta tutan şehitlerimizin, gazilerimizin ruhudur. Ateş düştüğü yeri yakar. Şehit aileleri elbetteki acıyı yüreklerinde yaşıyorlar ama artık onlar Türk milletinin ortak evlatları. Acı, hepimizin acısı. Gazilerimiz uzuvlarını kaybettiler, kanlarını verdiler bu memleket için. Hepsi baş tacı bizim için. Emeklerini ve hizmetlerini asla unutamayız."

Türkiye'nin tarımda, ekonomide, sağlıkta, sanayide hayatın her alanında önemli adımlar attığına dikkati çeken Balcı, "İnşallah daha güzel yarınlara hep beraber varacağız, buna yürekten inanıyorum. Bir ve beraber olduğumuz sürece, birbirimize kenetlendiğimiz sürece daha güzel yarınları hep beraber göreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Vali Balcı, devletin tüm kurumlarının şehit aileleri ve gazilerin hayatlarını kolaylaştırmak için hazır olduğunu sözlerine ekledi.

İftara şehit aileleri ve gazilerin yanı sıra CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Garnizon ve 48. Piyade Alay Komutanı Piyade Albay Rıfat Dönel, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hidayet Arıkan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Özdemir ile kamu kurumlarının müdürleri ile davetliler katıldı.