TOKAT (AA) - Tokat Valisi Ozan Balcı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından Spor Tokat Projesi dolayısıyla 2019 Sportif Fair Play Kariyer dalında "şeref diploması" ödülüne layık görüldü.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında Tokat Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Balcı, Spor Tokat Projesinin iki yıldır uygulandığını belirterek, "Projenin ana gayesi spor altyapısına katkı sağlamak, spor kültürünü oluşturmak, aynı zamanda çocukların en az bir spor dalını öğrenmelerini ya da bir spor dalına ilgi duymalarını sağlamak. Bu amaçlar doğrultusunda Spor Tokat hızlı adımlarla ilerliyor. Projemizi Milli Eğitim ve Gençlik Spor Teşkilatı ile yaptık. Hedefimiz 110 bin öğrencimize beden eğitimi ve spor öğretmenlerimizle, antrenörlerimizle birlikte bir spor dalını öğretmek." dedi.

Performansı yüksek sporcuları kulüplere aktarma hedefinin de hızla gerçekleştirildiğinin anlatan Balcı, şöyle konuştu:

"Pandemi döneminde tüm okullardan da spor kulüpleri kurulmasına destek oldu. Bizim amacımız spor tesisleri yapmaktan daha çok spor kültürüne, çocuklarımızın sporla uğraşmalarına katkı sağlamaktı. Ana ilkelerimiz doğrultusunda bu hedefi gerçekleştirdik. Ana sınıfı çocuklarından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine kadar devam eden bir süreç oldu. Çocuklarımızın büyük bir bölümü bir spor dalını sevmeye ve bir spor dalıyla uğraşmaya başladı. İnşallah bu sistem dalga dalga büyüyecek. Spor Tokat Projesi çocuklarımızın, gençlerimizin, sporu sevenlerin, memleketi, milleti sevenlerin projesidir her şeyden önce."

Törene Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, antrenörler, beden eğitimi öğretmenleri ve sporcular katıldı.