Hakkari’nin Çukurca ilçesinde Dağbaşı Bölgesinde teröristlerle girdiği çatışma sonrasında şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Enes Pelit (24) memleketi Tokat’ın Turhal ilçesinde toprağa verildi.
Van’da yapılan resmi törenin ardından Tokat Havalimanına askeri uçakla getirilen Şehit Uzman Onbaşı Enes Pelit, kara yoluyla memleketi Turhal ilçesine getirildi. İl Müftüsü Ahmet Erdem tarafından kıldırılan cenaze namazına Tokat Valisi Cevdet Can, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin cenazesi Cumhuriyet Meydanında düzenlenen resmi törenin ardından Kayacık Mahallesi Mezarlığına defnedildi.
Ahmet-Hacer Pelit çiftinin 3 çocuğundan ortancası olan Şehit Uzman Onbaşı Enes Pelit’in ağabeyi Zülkaney Pelit’in tekstil işçisi olarak çalıştığı, kız kardeşi Sümeyye Pelit’in ise lise öğrencisi olduğu kaydedildi. Bekar olan Şehit Pelit, 2016 yılının Ocak ayında teskeresini bırakarak uzman asker olarak göreve başlamıştı.
(İHA)