TOKAT (AA) - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde yaralanan Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, "Yüreğim her yumuşamaya başladığında aklıma, bizden nefret edercesine gözlerimizin içine bakarak ateş eden o hainler geliyor. Hiçbir zaman da unutmayacağım." dedi.

AK Parti Tokat Gençlik Kolları tarafından "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Sonrası" konferansı düzenlendi. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu'ndaki programa, konuşmacı olarak 15 Temmuz'da yaralanan Kaşıtoğlu ile Mustafa Öksüz ve Zeki Avcı katıldı.

Darbe girişimi sırasında yaşadıklarını anlatan Kaşıtoğlu, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde askerlerin gözlerini kırpmadan halkın üzerine ateş açtığını söyledi.

Yanındaki bazı arkadaşlarının şehit olduğunu dile getiren Kaşıtoğlu, "Ben göğsümden ve çenemden yaralandım. Beykozlu şehitlerimizden Hasan Kaya, yanımda kasığından vurularak şehit oldu. Bütün bu acıları yaşadık. Yüreğim her yumuşamaya başladığında aklıma, bizden nefret edercesine gözlerimizin içine bakarak ateş eden o hainler geliyor. Hiçbir zaman da unutmayacağım. Bu ülkeye gelecekte de sahip çıkarken, yaşadığımız o acıyı hiçbir zaman unutmayacağız." ifadelerini kullandı.

Türk milletinin bir daha böyle acılar yaşamamasını temenni eden Kaşıtoğlu, vatan savunmasının millete kaldığı durumlarda 15 Temmuz gecesinin hatırlanması gerektiğini vurguladı.

Öksüz ise 15 Temmuz'da şehit olmayı istediğini belirterek, "Bu topraklar için bir Mustafa değil binlerce Mustafa feda olsun. Öncelikle ferasetiyle o gece bizimle olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın o gece dünya lideri olduğu hiç şüphesiz bir kez daha tescillenmiştir. O gece herkes gibi biz de bir şeyler yaptık ancak ben biraz sabırsız davrandım ki Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde yaralanan ilk kişi oldum." diye konuştu.

Avcı da 15 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısının ardından sokağa çıktığını ifade etti.

Önce Ankara'daki Kızılay Meydanı'na, daha sonra da Genelkurmay Başkanlığı önüne gittiğini anlatan Avcı, "4 arkadaş Kızılay Meydanı'na indik. Az bir kalabalık vardı ve bir tank geldi. Daha sonra Genelkurmay Başkanlığının önüne geldiğimizde çok direndiler. Ama bizler de pes etmedik. Demirlerin üzerinden atlayarak Genelkurmay'ı işgalden kurtardık. Bu yaşadığımız talihsiz olay bence bir darbe girişimi değil, Türkiye üzerinde gözü olanların işgal girişimiydi." dedi.