TOKAT (AA) - Tokat İl Özel İdaresi, köy muhtarlıklarına kış döneminde karla ilk mücadelede kullanılacak traktör kar küreme aparatı dağıttı.

Özel idare bahçesinde düzenlenen törende konuşan İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, kış mevsimine girilmesi ve meteorolojiden gelen kar haberleri üzerine karla mücadele çalışmalarının aksamaması için birtakım tedbirler aldıklarını belirterek, "Karla mücadelede sıkıntı yaşadığımız an, yetişemediğimiz yerlerde bu aparatlardan istifade edeceğiz. Bunları bizim gibi fedakarca çalışan gönül ve hizmet erleri olarak nitelendirdiğimiz köy muhtarlarımıza teslim ediyoruz. Kar aparatları, traktörün arkasına basitçe takılmak suretiyle karla mücadelede kullanılabilecek. Bu pratik karla mücadele aparatları karla mücadeleye ilk başlangıçta işimizi oldukça kolaylaştıracağına inanıyoruz. İnşallah, bu kış mevsiminde karla mücadele konusunda yeni uygulamamızla çok fazla sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyoruz." dedi.

Köy muhtarlarından Mevlüt Kipsöz ise karla mücadele konusunda köy muhtarlıklarına verdiği destekten ötürü Dizer'e teşekkür etti.

Daha sonra 110 köy muhtarına traktör kar küreme aparatı dağıtıldı.