TOKAT (AA) - Tokat'ta, belediye tarafından turizm cazibe alanına dönüştürülmesi için başlatılan "Meydan Projesi"ne mali destek için Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ile Belediye arasında protokol imzalandı.

Belediye binası Encümen Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Vali Cevdet Can, Tokat cazibe merkezinin ön mutabakat protokolünü imzalamak için bir araya geldiklerini ifade etti.

OKA'nın bu projeye destek sağlayacağını belirten Can, "Projenin maliyeti yaklaşık 30 milyon lira civarında. OKA bu projeye 7 milyon lira maddi destek sağlayacak. İnşallah bir kaç sene sonra proje hayata geçer." dedi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise 2 yıldan fazla zamandır projenin üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Meydanının proje ile cazibe alanına getirilerek turizme kazandırılmasını amaçladıklarını ifade eden Eroğlu, "Tarihi çarşının canlandırılması ve güzel bir mekanı Tokatlı hemşehrilerimize kazandırmak istiyoruz. Valilik, Belediye, Üniversitemiz, İl Genel Meclisimiz, Ticaret ve Sanayi Odası ve halkımızla beraberce bunu yapalım mantığı ile olaya yaklaşmıştık. Bunu OKA'ya taşımıştık. Projemiz yaklaşık 30 milyon lira civarında. OKA bize 7 milyon lira destek sağlayacak." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Can ve Eroğlu arasında protokol imzalandı.

Toplantıya, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve diğer yetkililer katıldı.