GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, kentte yapılan TOKİ konutlarına ilişkin, "Kısa süre içerisinde kura çekimi yapılarak TOKİ konutlarımızı yıl sonuna kadar vatandaşlarımıza teslim edeceğiz." dedi.

Başkan Çimen, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, kente kazandırdıkları güzelliklere her geçen gün yenisini eklemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kent insanının TOKİ projelerinden beklentisinin yüksek olduğuna işaret eden Çimen, şöyle devam etti:

"Belediye olarak TOKİ konutlarının tapularının devrini yaptık. Kısa süre içerisinde kura çekimi yapılarak TOKİ konutlarımızı yıl sonuna kadar vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Biz o bölgede yaklaşık 2 bin konut yapmayı planlıyoruz. Kısa süre sonra kura çekimlerinin yapılmasını bekliyoruz. Bizim oradaki amacımız şehrimizdeki konut ihtiyacının karşılanması ve artan kira ve konut fiyatlarının en aza indirilmesi. Burada tamamen vatandaşımızı gözeterek çalışma yaptık. Belediyemize ait alanı emlak değerleri üzerinden devrettik. Kar amacı gütmedik. Konut fiyatlarının artmaması için böyle bir karar aldık."

- "Kar amacı hiçbir zaman gütmedik"

TOKİ konutlarının tamamlanması ve tesliminin ardından bu bölgenin yakınında bulunan 110 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm başlatmayı planladıklarını belirten Çimen, "Devrettiğimiz arazi karşılığında arazi bedeli üzerinden depo konutları aldık. Sosyal konutların fiyatlarını yükseltmemek için yüzde 5 civarında konut alıyoruz. Çoğu şehirde yüzde 40-50'ler ile konut yapılıyor. Biz de bunu böyle yapabilirdik ama yapmadık. Kar amacı hiçbir zaman gütmedik. Sosyal konut olarak yapılıyor orası." diye konuştu.