Japonya, Covid-19 pandemisi nedeniyle 2021 yılına ertelenen Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları süresince faaliyette olacak korona virüsü önleme merkezi kuracak.

Yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle gelecek yıla ertelenen Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları’nın hangi tedbirler altında gerçekleştirileceğine dair tartışmalar sürerken, etkinlik organizatörlerinden konuya dair yeni bir hamle geldi. Dün Tokyo’daki başbakanlık ofisinde bir araya gelen Tokyo Olimpiyat Organizasyon Komitesi ve hükümet yetkilileri, dev organizasyon süresince faaliyette olacak bir korona virüs önleme merkezi kurulmasına karar verdi. Organizasyon Komitesi gözetiminde faaliyet göstermesi planlanan merkez, etkinlik süresince görülebilecek enfeksiyonların önlenmesinde aktif rol oynayacak. Olimpiyatlara katılmak üzere ülkeye gelen atletlerin ve teknik ekiplerin sağlık durumlarının kayıt ve kontrol altında tutulacağı merkez, doğrulanmış vak’alarda enfeksiyon yayılış yolunun takibi görevini de üstlenecek.

PANDEMİ NEDENİYLE ERTELENMİŞTİ

2020 Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları sporcular ve ulusal olimpiyat komitelerinin Covid-19 salgını nedeniyle dile getirdiği endişelerin ardından önümüzdeki yıla ertelenmiş, olimpiyat oyunlarının 23 Temmuz - 8 Ağustos 2021, paralimpik oyunlarının ise 24 Ağustos - 5 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirileceği açıklanmıştı. Covid-19 karşısında etkin bir tedavi ya da aşı bulunamaması nedeniyle daha önce iptal edilebileceği gündeme gelen dev organizasyonun, kısıtlı katılımcı ile gerçekleştirilmesi bekleniyor.

(Burak Ersoy/İHA)