Kurtuluş Savaşı döneminde kahramanlığıyla nam salan Giresunlu Topal Osman’ın hikayesini anlatan “Topal Osman” adlı filmin galası Maslak TİM Gösteri Merkezi’nde yapıldı.

Galaya filmin yönetmeni Atilla Akarsu ve oyuncularının yanı sıra Giresun Sivil Toplum Örgütleri Federasyonu Başkanı Hasan Turan katıldı. Eski başbakanlardan Tansu Çiller de galaya katılan isimler arasında yer aldı.

Atatürk'ün fedaisi Topal Osman'ın Atatürk ve İsmet İnönü ile ilişkilerinin anlatıldığı filmin büyük bir bölümü Giresun’da çekildi.

“20 YILLIK HAYALİMDİ”

Yönetmen Atilla Akarsu, “Bu proje benim 20 yıldır konuştuğum ve sık sık gündeme getirdiğim bir iş. Bu filmi çekmek benim hayalimdi ve sonunda hayalimi gerçekleştirdim” dedi.

Filmde Topal Osman karakterini canlandıran Reha Beyoğlu ise çok mutlu olduğunu söyleyerek, “Bu bir bayrak yarışı. Osman Ağa tarih yazdı biz de bu tarihi tozlu raflardan indirip beyaz perdeye yansıtmaya çalıştık. Umarım başarılı olmuşuzdur” dedi.

Galaya katılan isimlerden olan Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Hasan Turan da, filmin Türk tarihi açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Topal Osman bu filmde sadece bir simgedir. Onun özelinde Giresun Uşakları ve Giresunlu sivillerin kahramanca hikayeleri anlatılmaktadır” diye konuştu.