GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane’de toplantı ve gösteri yürüyüş alanlarının yeniden düzenlendiği bildirildi.

Gümüşhane Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, temel hak ve özgürlüklerden olan, toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının, anayasa ve kanunlarda belirtilen esaslar çerçevesinde özgürce kullanılabilmesi amacıyla toplantı ve gösteri yürüyüşü alanlarının yeniden belirlendiği belirtildi.

Gümüşhane merkezinde yapılacak miting ve gösteri yürüyüşlerinin valilik makamınca  2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 6.maddesi ve bu kanunun uygulanmasına dair yönetmeliğin 3. maddesi uyarınca, yeniden değerlendirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Açık yer toplantısı olarak Fatih Parkı önüdür. Ancak, bu alanın toplantı yapılmasına müsait olmadığı ya da muhtemel katılımcı sayısının daha fazla olduğu durumlarda ise Zafer Meydanı alternatif toplantı alanı olarak belirlenmiştir. Gösteri yürüyüşünün toplanma ve başlangıç yeri ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü binası önü, Cumhuriyet Caddesi ile Hasanbey Caddesi'nin kesiştiği noktalar arasında bulunan yol toplanma alanı ve yürüyüş başlangıç yeridir. Yürüyüş güzergahı, Daltaban Köprüsü, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Cumhuriyet Caddesi ile Hasanbey Caddesi'nin kesiştiği yerler arasındaki noktadan başlayarak, Cumhuriyet Caddesi'ni takiben Fatih Parkı önündeki kavşağa kadar bulunan Cumhuriyet Caddesi üzeri gösteri yürüyüşü güzergahıdır."

Açıklamada, afiş ve pankartların asılacağı yerlerin ise kentin değişik noktalarında bulunan 16 reklam panosu, 24 dönerli reklam panosu ve 33 billboard olduğu kaydedildi.