ZONGULDAK (AA) - Çalışma ve İş Kurumu Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu, Toplum Yararına Program kapsamında 5 bin 119 kişinin geçici işçi olmak için müracaat ettiğini bildirdi.

Demirsu, yaptığı yazılı açıklamada, program kapsamında çalıştırılmak üzere bin kişilik geçici işçi alımı yapılacağını belirtti. 

Program süresince katılımcıların  asgari ücret üzerinden aylık ödemelerinin yanı sıra SGK prim ödemeleri yapılacağını ifade eden Demirsu, şunları kaydetti:

"Alınacak işçiler çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi, bakım onarım ve temizlik işleri, restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması, ağaçlandırma, park düzenlemeleri, vadi ve dere ıslahı, erozyon engelleme çalışmaları gibi alanlarda çalıştırılacaktır. Bu kapsamda 6 Temmuz-31 Aralık tarihlerinde çalıştırılmak üzere geçici işçi alımı için il genelinde 5 bin 119 başvuru yapılmıştır. Çalışacak kişilerin belirlenmesi için yapılan kura ve mülakatlar devam etmektedir."