GÜMÜŞHANE (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Torul İlçesinin Güzeloluk köyünde yapımı tamamlanan Dursun Ayvaz'a ait 800 başlık küçükbaş hayvancılık işletmesinin açılışı yapıldı.

Açılışa, Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, Torul Cumhuriyet Başsavcısı Musa Güney, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mehmet Yanar, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Evren Evrim Özdemir, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Birşen, yaptığı açıklamada, Gümüşhane'nin et ihtiyacını karşılamaya yönelik önemli bir projenin, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yapıldığını belirterek, toplam yatırım tutarının 1 milyon lira olduğunu, yüzde 50'sinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bütçesinden hibe olarak karşılandığını söyledi.

Gümüşhane'nin bu yatırımlara ihtiyacı olduğunu ifade eden Birşen, "Özellikle tarım ve hayvancılık konusunda böyle girişimlere ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz. Bu proje başladı ve bitti. Bu proje 800 başlık küçükbaş hayvancılık projesidir. Bu işletme bölgemiz hayvancılığın gelişmesi yönünde önemli fayda sağlayacak ve koyunların otlatılması ile meranın kendi kendine ıslah edilmesini sağlayacağı gibi koyunculuk sektörünün et piyasasında çok kısa zamanda regüle edilecektir. 6 ay gibi kısa zamanda kesim haline gelen koyunlar et ihtiyacımızı da büyük oranda karşılayacaktır" diye konuştu.

Torul Kaymakamı Hakan Kafkas ise bu tür yatırımlara ilçenin ihtiyacı olduğunu kaydederek, "Yeni yatırımcılara örnek olacak projedir. Önümüzdeki dönemlere daha kapsamlı ahırların yaygınlaşmasını sağlayacağız" dedi.