KASTAMONU (AA) - Tosya Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı İhsan Koçgözlü, Tosya’da yetiştirilen pirinç çeşitlerinin 5 ile 9 lira arasında alıcı bulduğunu açıkladı.

Koçgözlü, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede pazartesi günleri pirinç pazarının kurulduğunu hatırlattı.

Tosya'da 228 bin dekar tarım arazisi bulunduğunu belirten Koçgözlü, şunları kaydetti:

" Bu arazilerimizin 8 bin 500 dekarında pirinç üretimi yapılmaktadır. Verimli çeltik arazilerimizde, Akçeltik, Sarıkılçık ve Yaşar pirinçleri başta olmak üzere birçok pirinç çeşidi yetiştirilmektedir. Üreticilerimiz bin bir emekle yetiştirdikleri pirinçleri pazarda satışa sunmaktadır. Uluslararası D-100 karayolu üzerinde yer alan ilçemize, özellikle pirinç pazarının kurulduğu günlerde pirinç almak için yerli yabancı birçok turist uğruyor. Bir defa Tosya pirincinin lezzetini tadanlar kolay kolay başka pirinçten yapılan pilavları yiyemezler. Bu lezzetin arkasında yer alan sır ise çeltik tarlalarımızın toprak özelliğinin yanı sıra, Ilgaz Dağları'ndan gelen kar suyunun karıştığı Devrez Çayı ile sulanmasında yatmaktadır. "

Koçgözlü, Akçeltik pirincinin kilosunun 9 liraya, Sarıkılçık pirincinin 7 liraya diğer pirinçlerin ise 5 lira ile 5,5 lira arasında alıcı bulduğunu sözlerine ekledi.