KASTAMONU (AA) - Tosya ilçesinde, ustalık ve kalfalık kurusunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere belge verildi.

Tosya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen programda konuşan merkez müdür vekili Mustafa Delebe, 10 branşta düzenlenen kursları tamamlayan ve sınavları kazanan 17 kişinin ustalık ve kalfalık belgesi almaya hak kazandığını söyledi.

Belgesi olmayanların veya yanlarında ustalık belgesi olan kişi çalıştırmayanların iş yeri açamadıklarını vurgulayan Delebe, şöyle konuştu:

"Bir meslekte ustalık belgesi verilebilmesi için kişinin çalıştığı mesleğin o ilde 3308 sayılı kanunun uygulama kapsamında olması gerekir. Bu kapsamda, kuaförlük, aşçılık, el sanatları, güzellik ve saç bakımı, haberleşme, endüstriyel bakım, ahşap üst düzey işlemleri, doğalgaz iç tesisatı, elektrik tesisatçılığı ve otomotiv elektro mekanikerliği branşlarında kanunda belirtilen süre içerisinde Tosya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünde eğitim alan ve düzenlenen sınavlarda başarılı olan 17 kursiyer, ustalık ve kalfalık belgesi almaya hak kazandı. İlçemizin iş gücüne de katkı sağlayacak kursiyerlerimize bundan sonraki iş hayatında başarılar diliyorum."

Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri takdim edildi.