KASTAMONU (AA) - Tosya ilçesinde pirinç ekimine başlandı.

Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 8 bin dekar alanda pirinç ekimine başlandığını söyledi.

Tosya’da yetişen pirinçlerin hem ulusal hemde uluslar arası platformda haklı bir üne sahip olduğunu vurgulayan Akdiken, var olan bazı sorunların giderilmesi halinde gelecek yıllarda daha fazla alanda pirinç ekimi yapılacağını umut ettiklerini dile getirdi.

Tosya pirincinin "beyaz altın" olarak anıldığını hatırlatan Akdiken, şunları kaydetti:

"Tosya pirinci, lezzetiyle tüketicilerin tercih ettiği ürünler arasında yer alıyor. İlçemizde direk ve dolaylı olarak binlerce kişinin geçimini sağladığı pirinç yetiştiricileri bu sene de pirinç ekimine başladı. Geçmiş yıllarda 30 bin dekar alanda ekilen pirinç, günümüzde çeşitli nedenlerden ötürü 8 dekar alanda kadar düştü. Bunun nedenlerini girdilerin artması, pirinç fiyatlarının istenilen sevilerde olmaması, su ve arazilerin tapu sorunları olarak sıralayabiliriz. Bu sorunlar nedeniyle pirinç ekiminden uzaklaşan vatandaşlarımız, başka alanlara yönelmektedir. Devlet büyüklerimizden, pirinç üreticisinin sorunlarının çözümü noktasında yardım bekliyorum. Bu sorunların giderilmesi halinde ilçemizde yine eski yıllarda olduğu gibi daha fazla alanlarda pirinç ekimi yapılacağına bu vesileyle daha fazla istihdam alanları açılacağına inanıyorum."