KASTAMONU (AA) - Tosya Kaymakamlığı, ilçedeki şehit yakınları ve gaziler için Çanakkale gezisi düzenledi.

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, gezi ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Tosya'daki şehit yakınları ile gazileri, Türk tarihinin şanlı destanlarından birinin yazıldığı Çanakkale'de, şehitlerin aziz hatırasıyla buluşturmaktan büyük bir şeref ve gurur duyduğunu söyledi.

Çanakkale'nin, herkes tarafından görülmesi ve gezilmesi gereken bir yer olduğunu belirten Kaymakam Pişkin, şunları kaydetti:

"Çanakkale, bir tarihin bittiği, yeni bir tarihin başladığı yerdir. Milli şuurumuzun ve tarih bilincimizin pekişmesi, maneviyatımızın güçlenmesi adına keşke imkanımız olsa da herkesi Çanakkale'ye götürebilsek. Ama ben özellikle şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi oraya götürüyor olmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyuyorum. Davetimi kabul ettikleri için şehit yakınlarımız ile gazilerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Tosya Şubesi Başkanı Galip Yaman ise, Çanakkale'de tarihin nasıl yazıldığının görülebilmesi için gezinin bir fırsat olduğunu belirterek, Kaymakam Pişkin'e teşekkür etti.