KASTAMONU (AA) - Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken, ilçedeki çiftçilerle Çankırı Şehit Mehmet Ata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gezi düzenlediklerini belirtti.

Akdiken, gazetecilere yaptığı açıklamada, ziraat odası olarak ilçedeki tarım ve hayvancılığı geliştirmek için yaptıkları çalışmalar kapsamında çiftçilerle Çankırı Şehit Mehmet Ata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde incelemelerde bulunduklarını söyledi.

İlçede tarım ve hayvancık yaparak geçimlerini sağlayan binlerce insanın olduğunu ifade eden Akdiken, şunları söyledi:

"Tosyamızda, sanayinin arkasından en büyük istihdamı tarım ve buna bağlı olarak yapılan hayvancılık sağlamaktadır. Binlerce kişiye aş ve iş imkanı sağlayan tarım ve hayvancılığı daha ileri seviyelere çıkartmak için Tosya Ziraat Odası olarak yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Çiftçilerimizin daha modern aletler kullanarak birim alandan daha fazla ürün alabilmesi için gelişen tarım teknolojileri hakkında bilgi sahibi olabilmesi adına Çankırı’ya bir teknik gezi düzenledik. Ziraat okulunda çiftçilerimizle son sistem tarım makineleri, sulama sistemleri, bağcılık, meyvecilik, sebzecilik, seracılık, tarla bitkileri, hayvan besleme ve yem bitkileri yetiştiriciliği, bodur elma bahçe tesisi ve telli sistem bağ tesisi kurulması ile ilgili teknik bilgiler aldık."