KASTAMONU (AA) - Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Ekşi, ilçedeki ahşap sanayi üreticilerinin, Dubai'de düzenlenen The Big 5 Show fuarına katıldıklarını söyledi.

Ekşi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tosya’da, onlarca fabrikada yılda 3 milyon kapının üretildiğini ve bu işletmelerin direk ve dolaylı olarak binlerce kişiye iş imkanı sağladığını dile getirdi.

Tosya kapılarının dünya pazarında da hak ettiği yeri alması için yoğun bir çalışma içinde olduklarını ifade eden Ekşi, şöyle konuştu:

"Bu çalışmalar kapsamında hem ulusal hem de uluslararası platformda rakipleriyle daha etkin mücadele edebilmesi için üreticilerimizi Kapı İmalatçıları Derneği çatısı altında topladık. Son teknolojiyle üretim yapan firmalarımızın ve ürünlerinin bir çok ülkeden binlerce firmanın katıldığı Orta Doğu'nun en önemli yapı ve inşaat teknolojileri fuarı olan The Big 5 Show'a katılmalarını sağladık. 21-24 Kasım tarihleri arasında on binlerce sektör temsilcisinin ziyaret ettiği fuara katılan firmalarımız şu ana kadar bir çok anlaşmaya imza attı. Bölge ve ülke ekonomisine ciddi katılar sağlayan sanayicilerimizin bu ve benzeri tanıtım fırsatlarını değerlendirerek yeni istihdam alanları açması ilçeye işçi göçünü daha da hızlandıracaktır."