Toy poodle ırkı ilk olarak Almanya’da görüldüğü bilinsede litaritürde Fransa olarak geçmektedir. Hatta Fransızların milli köpek ırkı olarak bilinmektedir. Atletik görünümlü uzun bacakları sayesinde suda sıçrama yeteneğine sahiptirler ve ismini su birikintisi anlamında olan pudel kelimesinden almıştır. 

 Toy Poodle Irkı Köpekler

 Toy Poodle ırkı diğer köpek ırklarına oranla daha güzel kaliteli bir kürk ve tüy yapısına sahiptir. Bu denli kaliteli kürk yapısı tüy dökmeyişinin sağlamasıdır. Antialerjenik bir yapıya sahip olan toy poodle ırkı en dikkat çeken özelliğidir. Toy poodle ırkının zeka kapasitesinden bahsetmeden olmaz. Zeka olarak da bir çok köpek ırkından üstün seviye de olan Toy poodle ırkı Border collie ırkından sonra dünyada en zeki 2.köpek ırkıdır. Eski zamanlar da bu yetenekleri sebebiyle show amaçlı yetiştirilir ve sirkler de kullanılırdır. Poodle ailesinin en ufak üyesi olarak bilinmektedir. Burun kısımları diğer ırklara göre oldukça belirgin ve uzundur fakat uzun tüyleri burun kısımlarını kapatmaktadır. 

 Toy Poodle Köpeklerinin Karakter Özellikleri

 Toy poodle ırkı karakterine bakıldığında diğer köpek ırkları karakterine göre daha sevecen oyuncu ve uysal bir yapısı görülmektedir. Yabancı kişilere karşı ilk etapta mesafeli bir yaklaşımda bulunur zaman geçtikçe tanıma eğiliminde bulunur. Toy poodle ırkı ile ilk tanışmada ters bir hareket yapılmaması onu ürkütmemek önemlidir.  Diğer köpek ırkları ile de iyi geçindiği bilinir ve agresif tavırlar sergilemezler. Çok sık olmasa da aman zaman havlama durumları görülmektedir.

Toy poodle ırkı temel eğitim verilmelidir aksi taktirde şımarmaya açık olan bu ırk sürekli oyun oynama eğiliminde bulunabilir. Toy Poodle ırkına eğitim verirken üstün zekaları sayesinde zorlanmazsınız. Zeka ve kavrama yeteneklerinin ne kadar üst seviye de olduğunun farkına sizlerde anlayacaksınız. Toy poodle ırkı boyutlarının aksine enerjik bir canlıdır. Toy poodle ırkının günlük egzersiz ihtiyacını mutlaka karşılamalısınız. Enerjisini atamaz ise sizlerle sürekli oyun oynamak isteğinde bulunacaktır. Her iki tarafında mutlu huzurlu bir şekilde yaşayabilmesi için günlük egzersiz ve ilgi alaka konularına özen gösterilmelidir. Toy poodle ırkı ile ilgilenmediğiniz zaman tüm köpek ırklarında olduğu gibi depresyon gözlenebilir. Bu gibi üzücü durumlarla karşılaşmamak için dikkat edilmesi gerekmektedir.  

Toy poodle fiyatları nedir ?

Toy poodle ırkı fiyatları günümüz de 8.000 TL başlayıp 18.000 TL gibi rakamlara kadar ulaşabilmektedir. Toy poodle sahiplenmek isteyenler internetten iyi araştırmalı ve güvenilir firmalardan sahiplenmelidir. Toy poodle fiyatı etkileyen faktörler arasında son zamanlar da oldukça popüler oluşu sosyal medyanın etkisi ve şecere belgesi gibi faktörlerdir. Toy poodle sahiplenmek isteyenlerin bu faktörleri de göz önünde bulundurması gerekmektedir. 

https://www.binbirkopek.com/7318/toy-poodle