TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, toplantıda, 7 Eylül'de meydana gelen otobüs kazası nedeniyle belediyenin otobüs filosu hakkında açıklamalarda bulundu.

Gümrükçüoğlu, istemedikleri bir kazası meydana geldiğini kaydederek, "Bu kazada bizi teselli eden tek şey hamdolsun bir can kaybının olmamasıdır. 3 hafif yaralımız olmuştur. Hafif yaralılarımızın ayakta tedavileri yapılmıştır. Arkadaşlarımız hastanelerde yaralılarımıza yardımcı olmuştur. Bana bu konuda gelen kaza raporunda, otobüste herhangi bir sürat ya da kasise rastlamak söz konusu olmamasına rağmen teknik heyetin yaptığı incelemede kazanın körük milinin ve bağlantı kollarının kesilmesiyle körüğün kopması sonucu meydana geldiği bildirilmiştir."

Gümrükçüoğlu, bu raporla yetinmediklerini ve Karadeniz Teknik Üniversitesinden de bir inceleme yapmasını istediklerini belirtti.

Büyükşehir Belediyesinin toplu taşıma filosunda 172 otobüs bulunduğunu aktaran Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Bunların 120 kadarı yeni sayılabilecek niteliktedir. Mesela bu 172 otobüsümüzden 11'i devre dışı bırakılmak, hurdaya ayrılmak üzere raporlanmıştır. Bu süreç hep devam etmektedir. Eskiyen otobüsler hurdaya ayrılmaktadır. 172 otobüsümüzden 11'i hurdası için raporları tutulmuş, MKE'ye yazı yazılmış durumdadır. Ayrıca süreç içinde tamamen yeni olmayan ve sembolik ücretlerle alınmış otobüslerimiz vardır. Bunların da toplamı 20 kadardır. Filomuzdaki düşük modelli otobüsleri en az hizmete, sıkışma olduğunda bir yerde görevlendirmek üzere elimizde tutmaktayız. Yeni otobüslerimizi daha çok toplu taşımacılıkta devrede tutarken cenazeydi, maç günü sıkışıklığıydı gibi durumlar için daha önceki modelleri de yedekte tutmaktayız."

Gümrükçüoğlu, toplu taşıma filosundaki tüm otobüslerin bakımlarının da eksiksiz yapıldığını vurgulayarak, "Kaza geçiren otobüsümüz için araç muayene raporu en son 29 Mart 2018'de yapılmıştır. Bunun geçerlilik süresi de 29 Mart 2019'a kadardır." ifadesini kullandı.