TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesinin 2016 yılındaki asfalt üretiminin 200 bin tonu aştığı bildirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, mayıs ayında asfalt üretimine başlayan belediyenin bugüne kadar 203 bin ton asfalt ürettiği belirtildi.

Asfaltlama çalışmalarına devam eden belediyenin, il genelinde 50 milyon liralık yol betonlaması gerçekleştirdiği, betonlamada olduğu gibi asfaltlamada da 2016 yılı içinde 50 milyon liralık yatırım yapılmasının planlandığı belirtilen açıklamada, belediyenin, menfez, istinat duvarı, kanal gibi sanat yapıları inşaatları ve stabilize yollardaki bakım-onarım çalışmalarına aralıksız devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada, belediyenin asfaltlama, betonlama ve sanat yapıları inşasının yanı sıra büz üretimine de aralıksız devam ettiği bildirilerek, büz şantiyesinde 2016 yılında bugüne kadar çeşitli ebatlarda yaklaşık 4 bin büz üretimi yapıldığı ve üretilen büzlerin il genelindeki ihtiyaçların karşılanmasında kullanıldığı ifade edildi.

Açıklamada, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun şu ifadelerine yer verildi:

"İl genelindeki yol sorunlarına son vermeyi planladık. Hedefimiz 2019 sonuna kadar tüm mahalle yollarımızı muntazam hale getirmektir. Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl sadece asfaltlama ve betonlamaya 100 milyon lira ayırmış bulunmaktayız. Bu rakam Trabzon tarihinin rekorudur. Daha önce Trabzon'da yollara en fazla yatırım yapılan yıllarda bile bir yıl içinde ancak bu rakamın üçte biri kadar yatırım yapılabilmiştir."