TRABZON (AA) - Trabzon’un Ortahisar, Maçka ve Akçaabat ilçelerinin yararlandığı Karakaya Grup İçme Suyundaki sorunları ortadan kaldırmak için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir yapılanmasıyla birlikte Karakaya Grup İçmesuyunu devralan TİSKİ Genel Müdürlüğü’nün içme suyu arıtma tesisi yapılması için harekete geçtiği ifade edildi.

Ortahisar ilçesinin Ağıllı Mahallesi'nde yaklaşık 10 bin metrekare alanı kamulaştıran Büyükşehir Belediyesi ihalenin ardından yüklenici firmaya yer teslimi yapılmasıyla birlikte çalışmalara başlandığı kaydedilen açıklamada, Karakaya Grup İçme Suyunun tümüne hizmet edecek şekilde, saniyede 200 litre/su kapasiteli içme suyu arıtma tesisi inşaatının 2017 yılının ilk yarısında tamamlanmasını planlanırken, üç aşamalı hızlı kum filtreli arıtma şeklinde inşa edilmekte olan tesisin, yaklaşık olarak 6,5 milyon liraya mal olacağı belirtildi.

Açıklamada, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun, sorunları tümüyle ortadan kaldırmak için içme suyu arıtma tesisi yapılmasının kaçınılmaz olduğunu kaydederek Gümrükçüoğlu'nun ayrıca şu görüşlerine yer verildi:

"1973 yılında başlanılan Karakaya Grup İçme Suyu tesisi ilk projesi 1976 yılında çeşmeli sistem olarak hayata geçirilmiştir. İl belediyesi döneminde hizmet alanımızda bulunmamasına rağmen hamilik yaptığımız bu alanda, Trabzon’un büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla ciddi yatırımlar yapma imkânına sahip olduk. Su alma yapıları ve çökertme havuzlarında gerçekleştirdiğimiz modernizasyon çalışmalarıyla bulanıklık sorununu yüzde 70 oranında azalttık. Arıtma tesisi inşaatına başladık. Bu modern tesisinin tamamlanmasıyla başta bulanıklık olmak üzere bölgedeki sorunlar tümüyle ortadan kalkmış olacak. Karakaya Grup İçme Suyunun tümüne hizmet edecek olan içme suyu arıtma tesisimiz, yapılacak olan Karakaya Barajı’na entegre olacak ve hizmetini en kaliteli şekilde sürdürecek. TİSKİ Genel Müdürlüğümüz, bölgede gerekli olan her türlü çalışmayı ivedilikle yerine getirmektedir. Grup suyu bünyesinde bulunan su depolarının modernize edilmesi içinde ihale çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca rutin olarak yapılması gereken tüm çalışmalar ivedilikle gerçekleştiriliyor."