TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin makine ve araç parkının güçlendirildiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Trabzon halkına en iyi hizmeti verebilmek amacıyla makine parkının güçlendirilmesi noktasında çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Çalışmalar kapsamında Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere 6 damperli kamyon alındığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Devlet Malzeme Ofisinden 750 bin lira bedelle satın alınan kamyonlar, TİSKİ Genel Müdürlüğüne teslim edildi. Böylece TİSKİ Genel Müdürlüğünün kuruluşundan buyana alınan yeni araç ve iş makinesi sayısı 115'e ulaştı. Bu araçlar için toplam 22 milyon lira ödeme yapıldı. Bölgenin en geniş makine parklarından birine sahip olan TİSKİ Genel Müdürlüğü, 208 araç ve iş makinesi ile çalışmalarını sürdürüyor."

Açıklamada, Ulaşım Dairesi Başkanlığı bünyesinde kullanılmak üzere 12 belediye tipi midibüs alındığına dikkat çekilerek, bu araçlar için 2,3 milyon lira ödeme yapıldığı belirtildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun konuya ilişkin şu ifadeleri açıklamada yer aldı:

"2009 yılından itibaren araç ve makine parkını güçlendirmeye büyük önem veriyoruz. Son olarak TİSKİ Genel Müdürlüğü bünyesine damperli kamyon ve Ulaşım Dairesi bünyesine midibüs alımı yaptık. Görevleri şehir halkına hizmet olan belediyelerin başarıya ulaşabilmeleri için araç ve makine parkları büyük önem arz etmektedir. Göreve geldiğimiz günden itibaren bu alanda Belediyemizi güçlendirmeye büyük önem verdik. Son olarak bu araçlarımızın alımını gerçekleştirerek halkımızın hizmetine sunduk. Her şeyin en iyisine layık olan Trabzon halkı için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz."