Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk sahasında FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik çalışmalarda, firari şahısların saklanmasına yardımcı olmak, yer temin etmek suçlarından arama kaydı bulunan ve bayram münasebetiyle Trabzon'a ailesinin yanına geldiği ve ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen H.Ç. isimli şahıs, gözaltına alındı.

Yine FETÖ/PDY silahlı terör örgütü faaliyetleri kapsamında gözaltına alınan 6 şahıstan 2'si hakkında adli işlem yapıldı. Şahıslardan biri çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, diğer şahıssa adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kentte bir restoran ve çevresinde silahla ateş eden ve iş yeri kurşunlandığı bilgisi üzerine yürütülen çalışmalarda hakkında adam öldürme ve ruhsatsız silah taşımak suçlarından 25 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 8 aydır Rize Kalkandere Cezaevi firarisi olarak aranan T.H. isimli şahıs, üzerinde 1 ruhsatsız tabancayla yakalandı.

Ramazan Bayramı boyunca yapılan denetim ve kontrollerde, fuhuşla mücadele kapsamında toplam 26 kadın gözaltına alındı Kabahatler Kanunu gereğince haklarındaki idari işlemler sürdürülüyor. 

Kimlik sorgulamalarında, hakkında uyuşturucu, uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan kesinleşmiş 4 yıl 2 ay hapis cezası olduğu tespit edilen cezaevi firarisi O.A, kasten yaralama olayı şüphelisi ile hırsızlık suçundan aranan ve hakkında 2 yıl 4 ay hapis cezası bulunduğu belirlenen S.T. isimli şahıs yakalanarak cezaevine teslim edildi. 

Yapılan denetimlerde, 318 yabancı uyruklu şahsın denetim ve kontrolü yapıldı. 6 ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 23 mermi, 4 kurusıkı tabanca, 1 kilo 31 gram esrar maddesi, 47 litre kaçak içki, bin 515 paket gümrük kaçağı sigara, 3 bin 55 gümrük kaçağı tespih, bir delici, kesici alet ele geçirildi. 

Ayrıca, değişik suçlardan arama kaydı bulunan 95 şahıs yakalandı. Kabahatler Kanunu'ndan 84 şahsa işlem yapıldı. Hırsızlık, fuhuş, uyuşturucu ve ateşli silahlar kanunlarına muhalefet başta olmak üzere toplam 36 olay aydınlatılarak 37 şüpheli yakalandı. İl merkezi ve ilçelerde okul çevrelerinde bulunan 112 park ve bahçenin denetimi yapıldı.

İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasındaysa 3 tabanca, 3 tabanca şarjörü, 8 tabanca mühimmatı ele geçirildi.

Gümrük ve tekel kaçakçılığına yönelik olarak icra edilen yol arama ve kontrol faaliyetindeyse 11 litre kaçak içki ve 420 paket kaçak sigara ele geçirildi. 

Değişik suçlardan arama kaydı bulunan 9 şahıs yakalandı. Bir hacizli araç yakalanarak yediemin otoparkına teslim edildi. Kasten yaralama, hakaret ve tehdit olayları başta olmak üzere meydana gelen 96 olayda, 67 şüpheli şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edildi.  

Vatandaşların Ramazan Bayramı'nı huzur ve sükun içerisinde geçirmesi, asayişle kamu güvenliğinin sağlanması ve ateşli silahlar kanununa muhalefet kapsamındaki suçlarla çevreye rastgele ateş edilmesi olaylarının önlenmesi maksadıyla 14 Haziran'da gerçekleştirilen "Bölgesel Huzur ve Güven Uygulaması" kapsamında 4 bin 160 şahıs sorgulandı. 131 iş yeri ve bin 269 araç kontrol edildi. Uygulama sonucu çeşitli suçlardan arama kaydı olan 7 şahıs yakalandı. 6 aracaysa 737 lira trafik cezası uygulandı, 4 araç trafikten men edilerek 131 umuma açık yerin denetim ve kontrolü yapıldı. 

Bayram boyunca, toplam 779 personelle 3 sabit ve 125 geçici yol arama ve kontrol noktasında, arama ve yol kontrolü ve 494 devriye faaliyeti icra edildi. 10 yaralamalı, 16 maddi hasarlı trafik kazasına müdahale edildi. 6 bin 504 araç sorgulandı ve 82 araca toplam 18 bin 90 lira para cezası uygulandı. 15 araç trafikten men edildi. Çaykara ilçesi Uzungöl mesire alanında her gün 3 jandarma trafik timi ve 30 personelle emniyet tedbiri alındı.

Jandarma sorumluluk bölgesinde bulunan 125 şehit yakını ve 53 gazi, Ramazan Bayramı münasebetiyle evlerinde ziyaret edildi.