Trabzon kentimizde o kadar fazla gezilecek yerler var ki. Bunları bu sayfada anlatabilmek kuşkusuz yetersiz olacaktır. Ancak sizler için Trabzon'a kısıtlı vaktinde gelenler için 5 farklı yer hazırladık. En azından bunları görmenizi umuyoruz.

Ayrıca oku : Türkiye’de Ölmeden Önce Görülmesi Gereken 100 yer https://gezilecekyerler.com/turkiyede-olmeden-once-gorulmesi-gereken-100-yer

Trabzon'da Gezilecek 5 Yer

1 - Sümela Manastırı

Sümela Manastırı Trabzon’un Maçka ilçesinde yer alan Altındere Köyü içerisinde sarp kayalıklar üzerine kurulmuştur. Sümela Manastırı Meryem Ana’ya atfen yapılmıştır. Tarihi araştırmalara göre Sümela Manastırı’nın yapılışı 13. Yüzyıla kadar dayanmaktadır. Sümela Manastırı öğrenci odaları, Ana Kilise, birkaç şapel, misafirhane, kütüphane ve kutsal yazmalardan oluşmaktadır. Sümela Manastırı içten ve dıştan fresklerle donatılmıştır. Muhteşem bir mimariye sahip olan Sümela Manastırı görülmesi gereken yerlerdendir.

2 - Uzungöl

Uzungöl bir vadi içinde yer alan ve önü kapatılan Haldizen Deresinin oluşturduğu muhteşem güzelliğe sahip bir yerdir. Yeşillikler içinde yer alan Uzungöl görülmeye değer yerlerdendir. Muhteşem manzaraya sahip Uzungöl çevresinde ahşap evler, restoranlar ve hediyelik eşya satan dükkanlar bulunmaktadır.

3 - Trabzon Müzesi

Doğu Karadeniz Bölgesinde Trabzon ili Ortahisar ilçe merkezi sınırlarında bulunan yapı, şehrin tarihini aydınlatan bir müzedir. Ortahisar ilçe merkezinde Zeytinlik Caddesinde yer almaktadır. Bina 1900 yıllarında Banker Kostaki Teophylaktos isimli bir Rum tarafından inşa edilmiştir. Bu bina milli mücadele yıllarında karargah olarak kullanılmıştır. 1924 yılında Mustafa Kemal Atatürk Trabzon ziyaretinde eşi Latife Hanım ile bu binada konaklamıştır. Kalem işi ile bezenen bina mimarisi ile dikkat çekmektedir.

4 - Çal Mağarası

Trabzon ilimizde bulunan bu harika doğal güzellik her yıl çok sayıda turist çekmeyi başarmaktadır. Mağara üzerinde tarihi bir kale içinde ise küçük bir dere bulunmaktadır. Doğal güzelliğe sahip Çal Mağarası günümüzde ziyarete açıktır. Yolunuz düşerse mutlaka ziyaret edin.

5 - Trabzon Kalesi

Doğu Karadeniz Bölgesinde Trabzon ili Ortahisar ilçesi sınırında bulunan Trabzon Kalesi Roma Döneminde MS. 5 yüzyılda inşa edilen bir kaledir. Ortahisar İlçe merkezinde yer alan Trabzon Kalesi Yukarı Hisar, İç kale ve Aşağı hisar bölümleri olmak üzere üç bölümden oluşmaktadır. Trabzon Kalesi Roma Döneminde MS. 5 yüzyılda yapılmıştır. Trabzon Kalesi tüm bölümleri ile günümüzde oldukça iyi durumdadır. Trabzon ili manzarasına sahip olan Trabzon Kalesini görmenizi tavsiye ederim.

Kaynak : Gezilecekyerler.com