Trabzon'da bazı inşaat ve hafriyat firmalarının sahipleri, son günlerde hırsızların özellikle gece saatlerinde, park ettikleri iş makinelerinin depolarından yüklü miktarda akaryakıt çaldığı gerekçesiyle mağdur olduklarını belirterek, polise başvurdu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, kentte bina yapılacak arsaların açılması, istinat duvarı yapılması için zeminin düzenlenmesi gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren firmalara ait iş makinelerinin depolarından bir süredir kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce akaryakıt çalındı.

Son günlerde bu tür hırsızlık olaylarının arttığını ve mağdur olduklarını ifade eden iş makinesi sahibi firmaların yetkilileri, hırsızların yakalanması amacıyla polise giderek şikayetçi oldu.

Şikayetleri değerlendiren polis ekipleri, iş makinelerinden hırsızlık yapılan adreslerdeki MOBESE ve çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye alıp zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.

Görüntülerin incelenmesi sonucu hırsızların, özellikle gece saatlerinde park edilen iş makinelerinin yanına gelip kısa sürede iş makinesinin depo kapağını açtıkları, ardından bir hortum yardımıyla plastik bidonlara çektikleri akaryakıtı çalarak kaçtığı görüldü.

Bir inşaat firmasının yetkilisi Kemal Sivri, kentin çeşitli semtlerinde inşaat ve hafriyat işi yaptıklarını anlatarak, bina inşa edilecek alanların açılmasında kullandıkları iş makinelerinin depolarından akaryakıt hırsızlığı yapılmasından yakındı.

Hırsızların, iş bitimi çalışma yapılan alanlara park ettikleri iş makinelerinden özellikle gece saatlerinde akaryakıt çaldığını, birçok iş makinesinden son bir kaç günde yaklaşık 600 litre akaryakıt çalındığını ve hırsızların bir iş makinesinin deposunu 10 dakika gibi kısa bir sürede boşaltabildiğini ifade eden Sivri, konuyla ilgili emniyete giderek şikayetçi olduklarını söyledi.

Hırsızların kendi firmaları dışındaki firmalara ait iş makinelerinden hatta belediyenin bile iş makinesinden akaryakıt çaldığını belirten Sivri, "İş makinelerimizin depolarından hırsızlık yapanların bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini istiyoruz" dedi.