Sadece Trabzon merkezinde yaşayanlar değil, çevre illerden, özellikle Rize, Gümüşhane, Bayburt ve hatta Erzurum’dan deniz severler, Trabzon’u ziyaret edip, tekne ve yat kiralayarak, tekne turlarına katılarak Karadeniz’in keyfini de çıkartıyorlar. 

Trabzon’da, farklı büyüklük ve özellikte günlük, saatlik tekne turu ve yat kiralama seçenekleri sunan Tekneveyat.com ‘dan alınan bilgiye göre, sadece yerli halkın değil, yabancıların, özellikle Rus ve Arap turistlerin de tekne ve yat kiralamaya rağbet gösteriyor. 

Trabzon’da sadece tekneyle gezmek için değil, teknede evlenme teklifi, teknede bekarlığa veda, yatta doğum günü kutlaması , teknede mezuniyet ve şirket yemekleri , tekneyle balık avı gibi pek çok organizasyonda müşterilerine alternatif tekne ve yat sunan Tekneveyat.com, deniz turizminin Trabzon ekonomisi için de önemli olduğuna işaret ediyor. 

Alışılmış gezi destinasyonlarının yanında, Trabzon’da deniz turizminden de yararlanılmaya başlanması, tekne ve yat kiralama, teknede ve yatta organizasyonlar gibi farklı hizmetlerin yıl boyunca sunulması Trabzon halkı da memnun ediyor. Karadeniz’den daha fazla, daha katma değerli yararlanılması ekonomi için de son derece önem arz ediyor. 

Trabzon’da halen özel ve ticari tekneler için uygun bir marina veya liman olmaması, denizden yeteri kadar yararlanmaya engel oluyor, görüştüğümüz tekne sahipleri ve deniz severler, mevcut iskele ve limanların yetersiz olduğunu, deniz turizminin büyük bir ekonomi yaratabileceğini, en kısa zamanda Trabzon’daki bu eksikliğin de giderilmesini istediklerini bildiriyorlar.