TRABZON (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı himayelerinde Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü 15. Dönem İhtisas ve 8. Dönem Tashih-i Huruf Kursu mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Akçaabat Dini Yüksek İhtisas Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen törene, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, İl Müftüsü Osman Aydın, il protokolü, kursiyerler ve din görevlileri katıldı.

Ustaoğlu, burada yaptığı konuşmada, sınavla bu kurslara katılan 28 ihtisas ve 26 Tashih-i Huruf din görevlisinin mezun olmaya hak kazandığını belirterek, mezun olan din görevlilerini tebrik etti.

Dini Yüksek İhtisas Merkezlerinde yürütülen çalışmalara dikkati çeken Ustaoğlu, şunları söyledi:

"Bizim medeniyetimizin temelinde çok önemli bir yeri olan Kur'an, hem dünya hayatımıza yön vermekte hem de Rabbimize teslimiyetimiz için yol göstermektedir. Kurduğumuz muhteşem medeniyetlerden, insanlığa sunduğumuz değerlere kadar birçok özelliğimizin özünde hiç şüphesiz Kur'an vardır. Sizler de bundan dolayı çok önemli görev ifa etmektesiniz. İnanıyorum ki görev alacağınız yerlerde hem üslubunuz hem de misyonunuzla güzel işlerin altına imzalarınızı atacaksınız. Unutmamanız gereken yapmış olduğunuz davranışlarınız, söylemleriniz toplum üzerinde büyük bir etki yaratmaktadır. Bundan dolayı sizlerden isteğimiz 30 ay buyunca almış olduğunuz eğitimleri en güzel şekilde toplumumuza aktarmanızdır."

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen de Dini İhtisas Merkezlerinin tüm meslektaşlarının görevlerini daha iyi icra edebilmeleri için eğitim veren en önemli kurum olduğunu vurgulayarak, eğitim merkezlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı içerisinde önemli bir yeri olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından 15. Dönem İhtisas ve 8. Dönem Tashih-i Huruf Hizmet İçi Eğitim Kurslarından mezun olan din görevlilerine mezuniyet belgeleri takdim edildi.