TRABZON (AA) - Trabzon-Erzincan Demiryolu Platformu Sözcüsü Şaban Bülbül, sadece Trabzon'un değil, bölgenin ve Türkiye'nin özlemi olan Trabzon'un demiryoluna kavuşturulmasının, uluslararası alanda büyük bir lojistik hamle olduğunu bildirdi.

Bülbül, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin yakın dönemde ulaştırma sektöründe sahip olduğu büyük gelişmelerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve Başbakan Binali Yıldırım'ın büyük katkıları bulunduğunu belirtti.

Trabzon-Erzincan Demiryolu Platformu'nun kamu, özel sektör ve sivil toplum olmak üzere çok geniş bir katılımla kurulduğunu anımsatan Bülbül, "Platformun kuruluş amacı Trabzon'un demiryoluna kavuşturulması projelerine destek vermektir. Hükümetimizin ulaştırma sektöründeki vizyonuna ve planlamalarına eş zamanlı olarak katkı vermeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bülbül, sadece Trabzon'un değil, bölgenin ve Türkiye'nin özlemi olan Trabzon'un demiryoluna kavuşturulmasının, uluslararası alanda büyük bir lojistik hamle olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bölgede geçen hafta gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Trabzon'a çifte demiryolu sözü veren Başbakan'ımız Binali Yıldırım'a teşekkür ediyorum. Başbakan'ımız, Trabzon-Erzincan ve Trabzon-Batum demiryolu bağlantılarının her ikisini birlikte müjdeledi. Platform olarak, Başbakan'ımız Sayın Binali Yıldırım'a çifte demir yolu müjdesi için bir kez daha şükranlarımızı ifade ediyoruz. Başbakan'ımızdan projelerin başlama ve bitiş tarihlerini de açıklayarak bölge halkına bir müjde daha vermesini bekliyoruz."