DSİ Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Öz, bu yılki yatırım programının netleştiğini belirterek, geçen yıldan devam eden yatırımların yanında yeni yatırım programına giren çalışmaları olduğunu ifade etti.

Öz, 23 yatırımcı kuruluşla 13 ana sektör ve değişik alt sektörlerde toplam 4,1 milyar lira proje bedelli 427 proje üzerinde çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, şunlaro kaydetti:

"Yatırım döneminin başı olmasına rağmen 2016 Mart sonu itibarıyla genel bütçe, mahalli idareler bütçesi ve döner sermaye bütçelerinden toplam 628 milyon lira tahsis edilmiştir. Bu rakam, yıl içerisinde ilave ödeneklerle 1 milyar lirayı aşacaktır. Mart ayı sonu itibarıyla da 189 milyon lira harcama gerçekleştirilmiş ve ortalama yüzde 30 nakdi, yüzde 36 da fiziki gerçekleşme sağlanmıştır."

Ulaştırma, eğitim, spor ve konut sektörlerinin yanında yerel yönetimlerin yatırımlarının ön plana çıktığına dikkati çeken Öz, "Önümüzdeki süreçte hem bütçemizi gerçekleştirme, hem de yatırım programımızdaki hedeflerimize ulaşma konusunda bütün kurumlarımızla el birliğiyle çalışıp kaynakları etkin ve verimli şekilde kullanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız." diye konuştu.

Toplantıya Vali Öz'ün yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve ilgili kurum müdürleri katıldı.