TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Anadolu Ajansı'nın 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde yerinde, kararlı ve duyarlı duruşunun, olayları ve haberleri kamuoyu algısını çok iyi yönetecek şekilde vermesinin takdire şayan olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı (AA) Trabzon Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Yavuz, AA Trabzon Bölge Müdürü Zafer Sel'den kurumun çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Bölge Müdürü Sel'e görevinde başarı temennisinde bulanan Yavuz, yaptığı konuşmada, Anadolu Ajansı'nın kamu adına hizmet yapan hem yerelde, hem genelde en güvenilir, görsel ve yazılı anlamda da en önemli yayın organı olduğunu söyledi.

Yavuz, AA Trabzon Bölge Müdürlüğü olarak da bağlı olduğu iller ve merkezde en doğru, güvenilir ve gerçek haberi yapma konusunda da hassasiyet gösterildiğini belirterek, "Tüm personel, tebrik ve takdiri hak ediyorlar. Bu yönüyle Trabzon Valisi olarak 5 aydır görev yapıyorum. Her konuda haberciliğin ne olduğunu, haberin gerçeğine ve kaynağına ulaşmadan haber yapmamanın temel prensip olduğunu birebir gördük ve yaşadık. O manada kendilerini tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum." dedi.

"Anadolu Ajansımıza personeliyle teşekkürü borç biliyoruz" ifadesini kullanın Yavuz, şöyle devam etti:

"Hem 15 Temmuz sürecindeki o yerinde, kararlı ve duyarlı duruşunuz, olayların ve haberlerin kamuoyu algısını çok iyi yönetecek şekilde verilmesi takdire şayandır. Özellikle devletimizin, kamunun vatandaşa yönelik olarak habercilik anlayış konusunda en önemli kurumumuz. Bu hassasiyet ve prensipleri titizlikle uygulamaya çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Kamu hizmetlerinin kamuoyu tarafından iyi tanınması ve kabullenilmesi konusunda da çok büyük görev ifa edildiğine işaret eden Yavuz, "Anadolu Ajansımız yıllardır kurulduğu günden itibaren bu görevi titizlikle yerine getiren bir kurumdur. Biz Trabzon Valiliği olarak bütün kurumlarımız Anadolu Ajansını her zaman kendimizden bir kurum olarak görürüz ve o yönüyle desteğini her zaman yanımızda hissederiz. Aynı şekilde bunun devam edeceğine de inanıyoruz." diye konuştu.

- "Bu ülkeye gönül vermiş herkes 2023 Türkiye'sine kilitlendik"

Ülke ve Trabzon adına çok güzel imkanlar olduğunu anlatan Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama bir takım sıkıntılar da var. Bunları da beraber yaşıyor, beraber mücadele ediyoruz. Aşacağız, bunu bütün dünya bilecek. Ülkemizin aleyhinde duran, önünde duran ne varsa bunlarla mücadele boynumuzun borcudur. Başta terör olmak üzere sinsi yapılanma, Fetullahçı Terör Örgütü, bölücü terör örgütü, paralel devlet yapılanması dediğimiz oluşumlar, bütün bunlar bizim mücadele edeceğimiz en önemli ülkemizin önündeki engellerdir. Kamuda görevli olanlar, özel sektörde görevli olanlar ve özellikle basın dünyasında olanlar topyekün hedefe kilitlendik. "

Başarılı bir şekilde mücadelenin devam ettiğini vurgulayan Yavuz, "Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, İçişleri Bakanımız ve diğer tüm bakanlarımız, gazi meclisimiz, orada vatanını, milletini, bayrağını seven milletvekillerimizin katkıları her zaman var. Meclis başkanımız başta olmak üzere kamu ve özel sektördeki bu ülkeye gönül vermiş herkes, kurum ve kuruluşlar artık 2023 Türkiye'sine kilitlendik. 2023'de Cumhuriyetimizin 100 yılıdır. Atatürk'ümüzün kurduğu, kurtuluş destanı sonucunda ilan ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 100. yılını kutlayacağız ve 2023'de dünya şunu görecek, dünyanın en güçlü on ekonomisinden biri olacağız. Belki de 5 ekonomisinden biri olacağız."

"Biz neyin ne olduğunu net bir şekilde gördük ve deklarasyonumuzu da yaptık" diyen Yavuz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hücrelerimize kadar bunu hissediyoruz ve bu manada da ülkemizin bütün imkanlarını seferber etmek durumundayız. Bunu da başlattık. Engeller var mı ? Var. Sıkıntılar var mı? Var ama bu ülke geçmişte ne büyük badireler, sıkıntılar atlattı ve ne büyük engelleri kaldırdı. Dolayısıyla şu anda fiilen yaşamakta olduğumuz sorunların da birebir hal çaresine bakıyoruz. mücadelemizi yedi yirmi dört yapıyoruz. Kırsalda arazide güvenlik görevlilerimiz, siyasette hükümetimiz, bürokraside kamu görevlilerimiz topyekün her birimiz bu ülke için sevdalıyız. Bu manada gelecek günler çok daha iyi ve aydınlık olacak. Buna inanıyoruz. Bu kanıda özellikle kamu adına görev yapan Anadolu Ajansımızın ülkemiz genelinde görevi ve fonksiyonu çok büyüktür. Geçmişte çok güzel hizmetler yapmıştır, şu anda çok güzel hizmetler yapmaktadır, gelecekte de çok daha güzel hizmetler yapacaktır. Buna da inanıyoruz."

Konuşmaların ardından Vali Yücel Yavuz, Anadolu Ajansı Trabzon Bölge Müdürlüğünün haber merkezini de gezerek, çalışanlarla bir süre sohbet etti.