TRABZON (AA) - Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Karayolları 10. Bölge Müdürlüğünden devralınan Beşirli Mahallesi'ndeki 12 dönümlük arazide incelemede bulundu.

 

Sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı incelemeler sırasında açıklamada bulunan Genç, bitki müzesinin, seçim öncesi vadettikleri projeler arasında olduğunu söyledi.

Beşirli Mahallesi'ndeki yeşil ve güzel alanı bitki müzesi olarak halka sunabilmek için çalışma yaptıklarını ifade eden Genç, "Çalışmadan sonra devir işlemlerini yaptık. Bu devir aşamasından sonra bugün de yetkili arkadaşlarımız ve Sivil toplum örgütü başkanlarıyla inceleme yapıyoruz" dedi.

Alanın bütünlüğünü ve güzelliğini korumak şartıyla halkla buluşturmak istediklerini kaydeden Genç, "Önümüzdeki günlerde değerli sivil toplum örgütü başkanlarının da görüşlerini alarak bu projemize inşallah adım atacağız. Trabzon çok güzel bir alan kazanacak. Trabzonlular buraya gelecek ve rahat nefes alacaklar. Buradaki bütün endemik bitkileri görecekler. Çünkü bizim amaçladığımız bitki müzesidir. Buraya ne koyarsanız karşılığını veriyor" diye konuştu.