TRABZON (AA) - Trabzon'da Umut ve Savaşım Derneği'nce kanser hastalarına yönelik üç boyutlu resim sergisinin açılış töreni gerçekleştirildi.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde organize edilen serginin açılışına, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Umut ve Savaşım Derneği Başkanı Nimet Baki ile çok sayıda davetli katıldı.

Öz, açılışta yaptığı konuşmada, Trabzon'un kültürüyle, sanatıyla, bütün alanlarda dolu dolu günler yaşadığını söyledi.

Umut ve Savaşım Derneği'nin son yılların en sıkıntılı hastalığı olan kanserin erken teşhisi ve korunmasıyla ilgili önemli faaliyetler yürüttüğünü dile getiren Öz, "Devletimiz tedavi ve teşhisle ilgili önemli önleyici çalışmalar yapıyor ama hasta yakınlarının ve hastalarımızın sosyal faaliyetlerle destekleniyor olması bu işin bir diğer toplumsal boyutudur. Bu yönüyle bu kurslar çok önemli. Güzel bir etkinlik oldu" dedi.

Gümrükçüoğlu da hem sanat hem de insanların sanatla hayata bağlanması yönünden yapılan çalışmaları çok anlamlı bulduğunu ifade etti.

Genç ise kanser hastalarına biraz olsun moral vermek amacıyla bu tür projelere her zaman destek olacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Öz ve beraberindekilerle serginin açılışını gerçekleştirildi.