TRABZON (AA) - Trabzon'da olası kar yağışına karşı alınacak önlemler görüşüldü.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, beklenen kar yağışında alınacak tedbirlerle ilgili Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi sorumlularıyla toplantı gerçekleştirdi. Genel Sekreter Yardımcıları İbrahim Kul ve Mustafa Akkaya, TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal, Fen İşleri Daire Başkanı Ekrem Aktaş ve Fen İşleri Müdürü Hüseyin Türker'in katıldığı toplantıda, hazırlanan kar eylem planı doğrultusunda ilçe belediyeleriyle kar ve buzla mücadelede alınacak tedbirler üzerinde duruldu.

Karla mücadele çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde sürdürüleceğini belirten Gümrükçüoğlu, "Bu kapsamda büyükşehir bünyesinde Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi oluşturulurken, imzalanan kar eylem planına göre her ilçe belediyesi kendi sınırları içinde, kendi araçlarını koordinasyon merkezi planına göre çalıştırırken motorin desteği de alacak. Büyükşehir Belediyesi ayrıca ilçe belediyelerine karla mücadelede kullanmak amacıyla araç tahsis edecek. Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerinin karla mücadelede kullanacakları araçların yakıtlarını, bakım ve onarım masraflarını, zincir, tuz ve diğer masraflarını karşılayacak" dedi,

Buzlanmaya karşı öncelikli olarak her ilçeye birer kamyon tuz verildiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Karla mücadele çalışmalarını sürdürecek 234 araç ve görev alacak personel belirlendi. Birinci öncelikli olarak kar devam ettiği sürece ana caddeler, bulvarlar, ana arterler, sağlık tesisleri ve hastane yolları, güvenlikle ilgili kurumların yolları, insanların toplu olarak yaşamını sürdürdüğü öğrenci yurdu, huzurevi gibi alanların yolları, acil hasta ve cenaze bulunan mahalle yollarının açık kalması sağlanacak olup öncelikli mücadele bu alanlarda yapılacaktır. Kar yağışının durmasıyla ikinci öncelik olarak diğer cadde, anayol ve meydanlar ile ana arterlerdeki kaldırım temizliği yapılacak olup merkezdeki kar yığıntıları taşınacak. Üçüncü planda ise diğer tali yollar ile ara sokaklardaki kar temizliği yapılarak buzlanmaya karşı gerekli önemler alınacaktır."

Gümrükçüoğlu, vatandaşlardan karlı havalarda toplu taşıma araçlarını kullanmalarını, kendi araçlarıyla trafiğe çıkmamalarını, zorunlu durumlarda çıkanların ise araçlarına zincir takmaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymalarını istedi.