TRABZON (AA) - Of ilçesinde sosyal paylaşım sitesinde PKK lehine paylaşımlarda bulunarak şehitlere hakaret ettiği iddiasıyla darbedilen kişi, gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Of ilçesinde oturan 17 yaşındaki M.K'nın sosyal paylaşım sitesinde PKK lehine paylaşımlarda bulunduğu ve şehitlere hakaret ettiğini iddia eden bazı kişiler, M.K'yı darbetti.

Vatandaşlar tarafından daha sonra emniyet müdürlüğüne teslim edilen M.K, buradaki işlemlerinin ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Olayın duyulmasıyla bazı vatandaşların Of İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanması üzerine olay yerine gelen İlçe Kaymakamı Eren Arslan ve Belediye Başkanı Salih Sarıalioğlu, vatandaşlara sağduyu çağrısı yaparak dağılmalarını istedi.

Burada konuşan Arslan, ilçede yaşayan bir vatandaşın, sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı iddia edilen ve henüz doğruluğu ispatlanmamış bazı sözlerin olduğunu belirterek, "Böyle bir paylaşım yaptığı iddia edilen 17 yaşındaki bir çocuk, hukuken çocuktur. Kişinin vatandaşlarımız tarafından ilçe emniyet amirliğine getirilmesiyle ilgili gerekli adli işlemler başlatılmış olup olay adliyeye intikal etmiştir. Bu konuda çalışma yürütülüyor" dedi.

İlçede herhangi bir huzursuzluk veya gerginliğe sebep olacak bir durumun söz konusu olmadığını anlatan Arslan, "Bu konuda vatandaşlarımızı bir kez daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Yapılacak provokatif hareketlerin, ülkemizin ve ilçemizin huzuruna, birliğine yönelik maksatlı hareketler olacağını düşünüyorum. Bir kez daha gerek polisimiz gerek adliyemiz konu üzerinde çalışmasını yürütüyor. Vatandaşlarımızın sakin ve duyarlı olmasını bekliyorum" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Sarıalioğlu da 17 yaşındaki bir çocuğun, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım neticesinde bazı vatandaşların bu kişiye ulaştığını söyledi.

Şüphelinin bazı kişilerce darbedilerek emniyete teslim edildiğini anlatan Sarıalioğlu, şunları kaydetti:

"İlçe emniyet müdürlüğümüz de çocuğumuzu Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne sevk etmiştir. Kendisi zanlıdır, henüz hiçbir suç ispat edilmemiştir. Vatanımıza, devletimize, milletimize karşı küfür suçu işlemiştir, ağza alınmayacak sözler sarf etmiş. Aynı zamanda şehidimize de hakaret etmiş. Bunları da facebook sayfasında yayınlamış. Neticesinde emniyet mensuplarımız kendisini ilgili makamlara teslim etmiştir. Emniyetimizin gereğini yapacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara sağduyu çağrısı yapan Sarıalioğlu,  bu tür  provokatif olaylara izin verilmemesi gerektiğini belirtti.

İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bir süre bekleyen vatandaşlar, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.