TRABZON (AA) - AK Parti Trabzon Milletvekili ve MKYK Üyesi Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon'un AB mali yardımlarından etkin şekilde faydalanan iller arasında yer aldığını bildirdi.

Köseoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa Birliği Bakanlığının, 27 Şubat'ta Trabzon'da belediye başkanları, üniversiteler ile sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcilerine yönelik bir toplantı düzenleneceğini belirtti.

Toplantıda, AB mali yardımları konusunda proje sunumu yapılacağı ve projelerden daha fazla yararlanma yollarının anlatılacağını belirten Köseoğlu, şunları kaydetti:

"Trabzon, AB mali yardımlarından etkin şekilde faydalanan illerimiz arasında yer almaktadır. 2002-2016 yılları arasında, katılım öncesi AB mali yardımları çerçevesinde Trabzon'da çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından geliştirilen 589 projeye yaklaşık 71,9 milyon avro kaynak aktarıldı.

Bununla birlikte ilin ekonomik potansiyeli düşünüldüğünde, Katılım Öncesi Mali Yardım aracı kapsamında ele alınabilecek yeni proje fırsatlarının da bulunduğu değerlendirilmektedir. Bu kapsamda geliştirilebilecek projeler, ilin ekonomik altyapısı için önemli bir yatırım fırsatı yaratabilecek mahiyettedir."

Köseoğlu, toplantıya AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin ve bakanlık uzmanlarının katılmasının beklendiğini de sözlerine ekledi.

Toplantının interaktif ortamda yapılacağına dikkati çeken Köseoğlu şunları kaydetti:

"İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve milletvekillerimizin desteğiyle Trabzon Büyükşehir Belediyemizin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan toplantıya, Sayın Valimiz Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 18 ilçe belediye başkanımız, KTÜ, Avrasya Üniversitesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Esnaf Odası, TMMOB ve Organize Sanayi Bölgesi yönetimlerinden temsilciler de katılması planlanıyor. Kent ekonomisi adına son derece verimli bir toplantı olacağını düşünüyoruz. Amacımız, Trabzon'un AB Mali Yardım Programlarından daha fazla yararlanmasıdır."