TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karagöz Meydanı projesini hayata geçireceklerini belirtti.

Ortahisar ilçesinin Kahramanmaraş Caddesi'nde bulunan kuyumcu esnafını ziyaret eden Gümrükçüoğlu, burada yaptığı açıklamada, belediyenin şehirdeki yatırımlarına dikkati çekerek, Karagöz Meydanı hakkında bilgiler verdi.

Gümrükçüoğlu, Karagöz Meydanı projesinin halkı heyecanlandırdığını belirterek, "Trabzon'un tarihte Karagöz Meydanı isimli önemli bir meydanı vardı. Daha sonra bu alana Cudibey Ortaokulu ve Trabzon Öğretmenevi yapılmış. Bu meydanı yeniden şehrimize kazandırmak istedik." dedi.

Milli Eğitim Bakanı ile görüştüğünü ifade eden Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Bakanlığa okul ve öğretmenevini yeniden yapıp teslim edeceğiz. TOKİ'den Tabakhane kentsel dönüşüm kapsamında, Hacıkasım'daki alanı satın aldık. Okul ve öğretmenevini burada yapmak için projelendirdik. Şükürler olsun ihalesini de yaptık. İhale sonuçlanır sonuçlanmaz yapım çalışmalarına başlayacağız. Cudibey Ortaokulu ve Trabzon Öğretmenevi Hacıkasım’da yapılınca tarihi Karagöz Meydanı alanı belediyemizin olacak. Bizlerde o alanı boşaltıp burayı bir meydan olarak Trabzon'umuza kazandıracağız. Böylece Trabzon şehir merkezinde ikinci bir kent meydanı daha olacak."