TRABZON (AA) - Trabzon'da çeşitli branşlarda faaliyet gösteren 217 amatör kulübe malzeme yardımı yapıldı.

Çok Amaçlı Spor Salonunda yapılan törende konuşan Vali Yücel Yavuz, sporun sağlıklı bireylerin yetişmesindeki önemine dikkati çekti.

Gençleri her türlü zararlı alışkanlıktan alıkoyacak sporun teşvik edilmesi ve desteklenmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Yavuz, "İlimiz spor altyapısı bakımından oldukça güçlü. Sporu teşvik ederek birbirinden modern tesislerimizin kullanım oranını artırmalıyız. Bu anlamda kulüplerimizin çalışmaları çok önemli. Bu malzemelerin sporcularımızla buluşturulmasını sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk de Bakanlıklarının her zaman kulüplerin yanında olduğunu dile getirerek, "Gerek tesislerimizin kullanımı gerekse bu tür yardımlarla bazıları zor şartlarda faaliyetlerini sürdüren kulüplerimize destek olmaya, en önemli çocuklarımızı, gençlerimizi sporun içine çekmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Trabzon Şube Başkanı Cahit Erdem ise Trabzon'un spor kenti olduğunu belirterek, "Birçok branşta faaliyet gösteren kulübümüz var. Bazıları zor şartlar altında fedakarca çalışmalarını sürdürüyor, gençlerimizi sporla buluşturmaya, onlara yol açmaya çalışıyor. Bu yüzden destek çok önemli." dedi.

Törene, Vali Yardımcısı Nusret Yılmaz, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya ile kulüp yetkilileri de katıldı.