61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ödül yönetmeliğinin geçtiğimiz günlerde kabul edilmesinin ardından Büyükşehir Belediye Meclisinde 2014 yılında ferdi ve takım sporlarında başarı gösteren toplamda 49 sporcuya ödül verilmesi oy birliği ile kabul edilmişti.
Ödül verilmesine karar verilen sporcular için bugün Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde bir tören düzenlendi.
Törende konuşan ASKF Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Cahit Erdem, ödül yönetmeliğinin çıkarılmasında çaba sarf eden Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile katkısı bulunanlara teşekkür etti. Erdem, " Ülkemiz ve dünya gündeminde temsil ve takdir edilmesi genç sporcuları spor alanlarına çekerek bugün devlet olarak mücadele ettiğimiz madde bağımlılığına bulaşmalarını engelleyecek, sağlıklı toplum olmamıza yol açacaktır.
Sloganımız her zaman spor için el ele gönül gönüle daha güzele olmuştur. Camia olarak birlikteliğimiz ve sevgiyi sporda başarının sırrı olarak görüyoruz. Amatör spon kulüpleri olarak, sağlıklı bir yapıya kavuşturmak, sporcularımızın sağlıklı ortamda yarışmalarını sağlamak için emek veren insanların çatısını olmak bizlere en büyük gururdur" dedi.
Başkan Gümrükçüoğlu ise sporculardan bundan sonra da büyük başarılar beklediklerini kaydederken, "Hepinizle gurur duyuyoruz, iftihar ediyoruz. Bütün sporcularımızı tebrik ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Trabzon Valisi A. Celil Öz ise, "Bu şehrin ruhunda sportmenlik, kültür, medeniyet var. bu şehre yapılan spor tesisleri boşuna yapılmamış. Bu spor tesisleri yarın inşallah daha fazla kullanılacak ve daha fazla sporcu yetişecek. Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında daha başarılı sporcular yetiştireceğiz.
Sporun bunun dışında bana göre daha önemli yanı toplumu kaynaştırması. Milli değerlere sahip çalışkan bir nesil yetiştirmesi. Dolayısı ile bu çekirdeğin, kulüp yapısının var olduğunu görmek yarınlar için bizi umutlandırıyor" diye konuştu.
Öz'ün konuşmasının ardından sırasıyla ödül verilmesine geçildi.
Başarılı sporcular sahneye branşlarına göre çağrılarak ödülleri verildi.