TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu yıl da bayram süresince vatandaşlara ücretsiz ulaşım hizmeti verileceği belirtildi.

Açıklamada, özel halk otobüslerinin bu uygulamanın dışında tutulacağı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Vatandaşların kabir ziyaretlerini yapabilmeleri için Bahçecik, Bostancı, Sülüklü ve Boztepe mezarlıklarına 09.00-14.00 saatleri arası ücretsiz otobüs seferleri gerçekleştirilecek. Bahçecik ve Boztepe mezarlıklarına gitmek isteyen vatandaşlar için otobüsler, Meydan'daki eski Bağkur binası önünden, Bostancı ve Sülüklü mezarlığı için ise Trabzon Barosu binası önünden hareket edecek."

Bayram dolayısıyla mezarlıkların bakım ve temizliklerinin yapıldığına işaret edilen açıklamada, engelli vatandaşların kabir ziyaretlerini rahatça gerçekleştirebilmeleri için söz konusu mezarlıklarda engelli araçlarının hazır bulundurulacağı aktarıldı.

Açıklamada, bayramda belediyelerce hazırlanan kurban kesim yerleri dışında kesim yapılmasına izin verilmeyeceği ve kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağına dikkat çekildi.

Vatandaşların, bayramlık alışverişlerini rahatlıkla yapabilmeleri ve sağlıklı gıda tüketmelerini sağlamak için kontrollerin sıklaştırıldığı ifade edilen açıklamada, alışverişin yoğun olduğu yerlerde zabıta görevlilerinin sayısının arttırıldığı kaydedildi.

Vatandaşlar, bayram boyunca '3211628' ve '188' numaralı telefonları arayarak istek ve şikayetlerini belediyeye ulaştırabilecek.