TRABZON (AA) - Trabzon'da, Milli İrade ve Demokrasi Platformu tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla "Demokrasi Yürüyüşü" organize edilecek.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, MHP İl Başkanı Nihat Birinci ve Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Kurt, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde, "Demokrasi Yürüyüşü"ne vatandaşları davet etmek için basın toplantısı düzenledi.

Revi, yaptığı konuşmada, FETÖ/PDY mensupları tarafından yapılan darbe girişimine karşı ilk andan itibaren desteklerini açık şekilde veren siyasi parti temsilcilerine, sivil toplum kuruluşlarına ve vatandaşlara teşekkür etti.

Trabzon'dan tek yürek olarak Türkiye'ye ve dünyaya "darbeye hayır" mesajını en yüksek seste vermek için Demokrasi Yürüyüşü gerçekleştirileceğini belirten Revi, "Ülkemizin bekası, milletimizin geleceği için her zaman bu tabloyu, bu görüntüyü muhafaza etmek, bu konuda gereken fedakarlığı yapmak, biz ve sorumlu konumdaki kişilerin en büyük görevi olmalıdır. Darbe girişimine karşı şehit düşen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Yaralılarımıza da Allah'tan şifalar temenni ediyorum." dedi.

Revi, eline Türk bayrağını alan vatandaşın kendisini sokaklarda ve meydanlarda bulduğunu ve "irade benim, demokrasi benim, darbeye izin vermem." diyerek tarihe geçtiğini vurguladı.

Demokrasi nöbetinin devam ettiğine dikkati çeken Revi, darbe girişiminde bulunan hainlere karşı devlet millet el ele "dur" demeyi ve gerekli adımları tek tek atmayı sürdürdüklerini söyledi.

Revi, "15 Temmuz'da tankın gücü, halkın gücünü yenememiştir." ifadesini kullanarak, bugün basın açıklaması yapabilmelerinin, tankların önünde duran, füzelerin önünü kesen bu aziz millet sayesinde olduğunu belirtti.

İstisnasız her darbenin kötü, her darbenin cinayet olduğunu söyleyen Revi, şöyle devam etti:

"Her darbe milli iradeye karşı ihanettir. Siyasi tarihimizde hiçbir darbe girişimi, 15 Temmuz'daki kadar kötü ve alçakça olmamıştır. Bir darbe ki kökü dışarıda, hoca kılıklı bir hain tarafından yönetilmiştir. Bir darbe ki halkına karşı silah çekmiştir. Bir darbe ki havadan halkını bombalamıştır. Bir darbe ki TBMM'ye bomba yağdırmıştır. Bugün beraber olmanın, dayanışma içinde olmanın ne kadar önem gösterdiğini hepimiz biliyoruz."

Revi, millet, milli irade, devletin bekası konu olunca toplumun nasıl kenetlendiğini bütün dünyanın gördüğüne işaret ederek, "Milletimizin özlediği, görmek istediği tablo budur. Kavga edecek, atışacak, didişecek az şeyimiz var ama paylaşacak, birleşecek, ülkemizin geleceği, milletimizin selameti için bir araya gelecek çok nedenimiz var." diye konuştu.

Milletin sokaklarda demokrasi nöbeti tuttuğunu dile getiren Revi, bunların çok güzel şey olduğunu ama provokasyon riskine uyanık olmak gerektiğini kaydetti.

Revi, bugünün ayrışma değil, birleşme günü olduğunu vurgulayarak, "Beraber hareket edeceğiz. Kılığımıza, kıyafetimize, göz ve saç rengimize bakmayacağız. Bunların hepsi farklı olabilir. Bu doğaldır ve bizim kararımız değil ama farklı olmayan bir şeyimiz vardır, gözlerimizden akan yaşlardır. Gözlerimizin yaşı hep aynı renktir. Onun için acıda da sevinçte de hep beraber olacağız, birbirimizi kucaklayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Büyük sıkıntı yaşandığını, büyük badireler atlatıldığını ifade eden Revi, yaşanan süreci ülke, demokrasi ve gelecek için bir fırsata çevirmek gerektiğini söyledi.

Revi, ilk andan itibaren 79 milyonun kenetlendiğine işaret ederek, bu duruşu muhafaza etmek için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Trabzon'un milli irade ve demokrasi için tek vücut, tek yürek ve tek ses olacağını aktaran Revi, saat 18.00'de Cumhuriyet Caddesi'nden başlayıp Meydan Parkı'nda sona erecek "Demokrasi Yürüyüşü"ne herkesi davet etti.

Güngör, Birinci ve Kurt da her türlü darbe girişiminin karşısında olduklarını belirterek, herkesi yürüyüşe katılmaya ve Trabzon'dan Türkiye'ye, dünyaya birlik ve beraberlik mesajı vermeye çağırdı.