TRABZON (AA) - Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü ve Anadolu Vakfı arasında öğretmenlerin niteliğini artırmayı amaçlayan projelerin protokolü imzalandı.

Akçaabat ilçesinde bir otelde düzenlenen programda, Vali Yücel Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven ve Anadolu Grubu Başkan Vekili Nilgün Yazıcı arasında "Değerli Öğretmenim" ve "Her Okulun Projesi Olsun" projelerinin imza töreni yapıldı.

Vali Yavuz konuşmasında eğitime desteklerinden dolayı Anadolu Vakfı yetkililerine teşekkür ederek, "Türkiye'nin geleceğine ve belkide dünyanın geleceğine artık etki eden faktörler bu tür projelerden geçiyor. Sosyal medya dediğimiz çağın belkide en önemli avantajlarından birisini kullanan kesim olarak artık neyin ne olduğunu bilen insanlarız." ifadelerini kullandı.

Yerli otomobilin üretimine de değinen Yavuz, özel sektörün önemine vurgu yaparak, "Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milleti olarak geleceğine güvenle bakan bir millet olmak için başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başkanımız, bakanlarımız ve kamuda görevli bütün çalışanlarımızla birlikte birebir her bir vatandaşımızla özel sektörümüzle birlikte Türkiye'nin artık yönetilen, önüne talimat konulan, rol biçilen bir devlet bir millet olmadığına karar verdik." diye konuştu.

Vali Yavuz, ülkenin 40 yıldır terörü yaşadığını hatırlatarak, 15 Temmuz darbe girişimine değindi.

Yavuz, ülkenin gelişerek ne zaman ayağa kalkmaya çalışsa bir türlü fitne ve fesat müdahalelerle önüne geçildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizin kurulduğu günden bugüne kadar hep sıkıntılar yaşamış olan bu milletin başına 15 Temmuz 2016'da hain darbe teşebbüsü olarak nitelendirdiğimiz FETÖ, en kutsal değerimiz olan maneviyatımızı istismar ederek bütün hücrelerimizi istila etmiştir. Hain bir yapılanmanın işbirlikçileriyle yaptığı kalkışma ve bu kalkışmaya millet olarak ortaya koyduğumuz karşı duruş, Türk milletinin iradesini öz güvenini yeniden keşfederek ortaya koyduğu bir kararlılıktır."

Tankların önüne hiçbir silahı olmayan insanları ölümü göze olarak çıktığını anımsatan Vali Yavuz, "O gece en önde olanlar şehitlik mertebesine eriştiler. 2 bin 200'e yakın vatandaşımız gazi oldu. Ama yek vücut bütün millet ayağa kalktık ve direndik. Birlik ve beraberliğimizi gösterdik. Ve dünyaya şunu deklare ettik. Artık kendi milli manevi değerlerimize sahip çıkacağız. Öz değerlerimizi hayata geçireceğiz." diye konuştu.

Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven ise vakfın yaptığı faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Güven, projeleri hazırlarken dünyadaki eğitim alanlarını araştırdıklarını belirterek, özellikle burs alan öğrenciler ve gençlerle birlikte yaptıkları çalışmalar sonucunda her yıl yaklaşık 70 bin burs başvurusu aldıklarını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş da projenin önemine değinerek, öğretmenlerin gününü kutladı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Güven ve Yazıcı'ya çeşitli hediyeler verildi.