TRABZON (AA) - AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Trabzon'da yaklaşık 15 bin kişinin "İdam cezası geri gelsin" diye imza attığını belirtti.

Revi, yaptığı yazılı açıklamada, demokrasi nöbetinin gerçekleştirildiği Meydan Parkı'nda kurulan "Tarihe Not Düşüyoruz" standında, vatandaşların darbe girişimiyle ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşması için anı defteri açıldığını ifade etti.

Vatandaşların, aynı stantta idam cezasının geri gelmesi için başlatılan imza kampanyasına da katıldığını vurgulayan Revi, kampanyaya kendisinin de destek vererek imza attığını aktardı.

Revi, darbe girişiminin olduğu kapkara bir geceden aydınlık bugünlere ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek şunları kaydetti:

"Alçakça darbe girişimine karşı iradesini net şekilde ortaya koyarak demokrasiye sahip çıkan hemşehrilerimiz idam cezasının geri gelmesi için oluşturduğumuz imza kampanyamıza 16 Temmuz'dan itibaren yoğun bir şekilde katılım gösterdi. Yaklaşık 15 bin vatandaşımız, 'İdam geri gelsin' diyerek imzasını attı. Milletimiz ne diyorsa o olacak. Halkımızdan, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci emrine kadar meydanları boş bırakmamasını rica ediyor, idamın geri gelmesi için de imzalarını atmalarını istiyorum."