TRABZON (AA) - "Ticari Taşıt Sürücülerinin Davranış Modellerinin Geliştirilmesi" projesi kapsamında Fazlı Gündoğan ile Ali Pervane "Ayın şoförü" olarak belirlendi.

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, yaptığı yazılı açıklamada, Mart 2016'da başlattıkları proje kapsamında, Fazlı Gündoğan ile Ali Pervane'nin "Ayın şoförü" seçildiğini belirtti.

Uygulamanın, sürücüleri daha da dikkatli davranmaya sevk edeceğine inandığını ifade eden Kara, ayın şoförünün, müşteriye karşı davranışlarının yanı sıra çalışma arkadaşlarıyla ilişkilerinin göz önünde bulundurularak tespit edildiğini aktardı.

Kara, proje çerçevesinde düzenlenen eğitimlere 5 bin şoförün katıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Projeyle mesleğe standart getirmeyi, yolcu memnuniyeti odaklı hizmet vermeyi ve şoför esnafımızla ilgili güncel veri tabanı oluşturmayı amaçlıyoruz. Sürücülerimizin mevcut bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi ve kayıt dışı istihdamın engellenmesi de hedeflerimiz arasında. Devam eden eğitimlerimize, yaklaşık 5 bin şoför daha katılacak."

Şoförlere eğitim sonunda, "Ticari Taşıt Sürücü Kartı" verileceğini ve bunun her yıl yeniden onaylatılması gerektiğini belirten Kara, eğitimlerin 5 yılda bir tekrarlanacağını sözlerine ekledi.

Kara, projenin önemli ayağı olarak gördükleri protokolün de kısa süre önce ilgili kurumlar arasında imzalandığını anımsatarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Protokol, İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı adına Valilik makamınca imzalandı. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile projenin yürütücüsü olarak biz de protokole imza attık. Önümüzdeki günlerde denetimler başlayacak. Emniyet ve Jandarma ekipleri ile bizim görevlilerimiz, Ticari Taşıt Sürücüsü Tanıtma Kartı denetimi yapacak. Bu kartı taşımayanlar, dolmuş, servis aracı ve taksi gibi ticari taşıtları kullanamayacaklar. Kullananlar ile aracın sahibi hakkında yasal işlem başlatılacak."

Servis şoförlerinin, belediyeden güzergah belgesini bu kart olmadan alamayacaklarına işaret eden Kara, "Bu nedenle şoför esnafımızı ileride zorluk yaşamamaları için bir an önce eğitim programına katılmaya ve tanıtma kartlarını almaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.