TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 8 ilçenin 1/5000 ölçekli revizyon ve ilave nazım imar planının onaylandığını bildirdi.

Başkan Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İmar Komisyonu üyeleri ve imar alanında görev yapan mesai arkadaşlarına özverili çalışmaları dolayısıyla teşekkür etti.

Belediye Meclisinin Temmuz ayı son oturumunda görüşülen 8 ilçenin 1/5000 ölçekli revizyon ve ilave nazım imar planının oy birliği ile kabul edildiğini anımsatan Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Ortahisar ilçesi başta olmak üzere Trabzon'un diğer ilçelerinin 1/5000'lik imar planı çalışmalarına devam ediliyor. Söz konusu çalışmaların eylülde tamamlanmasıyla il genelindeki 1/5000 ölçekli revizyon ve ilave nazım imar planı çalışmaları tamamlanmış olacak."

Gümrükçüoğlu, gelecek nesillere düzenli ve yaşanılabilir bir kent bırakmak için imar çalışmalarına özel önem verdiklerini vurgulayarak, imar çalışmaları noktasında, aynı zamanda büyükşehir statüsüne kavuşan şehirlerden çok önde olduklarını ifade etti.