TRABZON (AA) - Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası (TESOB), kentte daha iyi hizmet standardı yakalanması ve vatandaş memnuniyetinin artırılması için il genelinde tarife denetimlerine başladı.

TESOB Başkanı Metin Kara, yaptığı yazılı açıklamada, 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu gereğince bugün itibarıyla il genelinde tarifeye bağlı yaklaşık 12 bin esnafın denetlenmeye başlandığını belirtti.

Çalışmalar için 2 araç alındığını belirten Kara, şunları kaydetti:

"Özellikle turizm bölgelerinden başlamak üzere tüm esnafımızda tarife denetimi yapacağız. Amacımız hem vatandaşın memnuniyetini artırmak hem de daha iyi hizmet standardının yakalanmasını sağlamak. Böylece Trabzon’un turizmden aldığı payı da artırmaya katkımızın olacağını umuyoruz. Denetimlerin belli bir süresi olmayacak, bundan sonra yıl boyunca sürecek. Tarife kurallarına uymayan esnafımızı uyaracağız. Bunun devamında aynı kural ihlallerinin sürmesi halinde yasanın bize verdiği yetkileri kullanmaktan çekinmeyeceğiz. Yaptığımız tüm çalışmalar gibi bu da hem esnaf ve sanatkarımızın iyiliği hem de vatandaşımızın daha iyi şartlarda hizmet alması için."