Konuyla ilgili yapılan yazılı basın açıklamasında, “Dünyada bütün kötülük ve savaşların tetikleyicisi olan ABD’nin Telaviv’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyarak Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etmesi huzurun olmadığı bölgede yeni gerilim ve kargaşaları da beraberinde getirmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyu dünya gündemine taşıması ve ülke liderleri ile yaptığı ikili görüşmeler sonucunda, 21 Aralık 2017’deki BM Genel Kurulunda ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti kabul etmesi kararı, 128 ülke tarafından ” yasa dışı” olarak kabul edilmiş olmasına rağmen ABD’nin ısrarla gerilimi yükselten yaklaşımı İsrail’in Filistinli masum insanlara gerçek mermi ile saldırması insanlık tarihinin utanç günleri arasında yer almıştır.

İsrail savunmasız ve masum 8’i çocuk  62 Müslüman Filistinli kardeşimizi  şehit etmiş,  225’i çocuk, 86’sı kadın 2770 den fazla kişiyi de yaralamıştır.

Her zaman mazlumun yanında yer alan, haksızlıklara karşı gür bir şekilde sesini çıkartan Trabzon yine üzerine düşeni yapacak ve 8 aylık Leyla bebeğin, engelli olan Ebu  Salah’ın  katillerini bir kez daha gür bir sesle lanetleyecektir.  Trabzon’daki tüm STK’lar ile , bütün siyasi partilerimizi  “İşgale Karşı Ses Ver” Yürüyüşü ne davet ediyoruz. Yürüyüş 18 Mayıs 2018 Cuma günü (Bugün) saat 15:30’da Uzun Sokak Öğretmenevi önünden başlayacak ve Meydan Parkı’na gelinmesinden sonra Yenikapıdaki  “İşgale Ses Ver” mitingine bağlanılarak devam edecektir” ifadelerine yer verildi.